Keneye Sivas'ta Bir Kurban Daha - Son Dakika
Son Dakika Logo

Keneye Sivas'ta Bir Kurban Daha

Keneye Sivas\'ta Bir Kurban Daha
22.05.2012 13:12

Yozgat'ta kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına yakalanan ve Sivas'ta tedavi altına alınan 34 yaşındaki Dönüş Usta yaşamını yitirdi.

Yozgat'ta kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına yakalanan ve Sivas'ta tedavi altına alınan 34 yaşındaki Dönüş Usta yaşamını yitirdi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Dönüş Usta'yı yaklaşık iki hafta önce sağ elinden kene ısırdı. ELine yapışan keneyi kendisi çıkaran Dönüş Usta, 10 gün önce rahatsızlanınca yakınları tarafından Sorgun Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada gribal enfeksiyon şüphesiyle ilaç verilerek evine gönderilen Dönüş Usta, vücudunda kanamalar başlayınca tekrar hastaneye götürüldü. Burada yapılan kan tahlillerinde KKKA saptanınca, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin enfeksiyon hastalıkları servisine bir hafta önce yatırılarak tedaviye alınan Usta, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Dönüş Usta'nın cenazesi morgun önüne gelen Sivas Belediyesine ait cenaze yıkama aracında yıkanarak ilaçlandıktan sonra yakınlarına teslim edildi. Cenazenin Sorgun'un Eymir Beldesi'nde toprağa verileceği örenildi. Dönüş Usta ile birlikte bu yıl tedavi için Sivas'a gelen hastalardan ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keneye Sivas'ta Bir Kurban Daha - Son Dakika


Advertisement