Kent Konseyi'nde 'işte Bu Ses' - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nde 'işte Bu Ses'

Kent Konseyi\'nde \'işte Bu Ses\'

'Engelsiz Nağmeler' projesinin final konserinde, usta sanatçılar Jale, Yeliz, Semiha Yankı, İskender Doğan ve Ersan Erdura sahneye engellilerle birlikte çıkarak şarkı söyledi.

05.06.2013 16:06

- Müziğe gönül vermiş öğrencilerle engelli bireylerin bir araya gelerek birbirlerini tanımasına imkan veren, birlikte müzik yapmalarını ve konser vermelerini sağlayan 'Engelsiz Nağmeler' projesi, unutulmaz konserle sona erdi.

- Projeye destek olmak için gönüllü olarak Bursa'ya gelen usta sanatçılar Jale, Yeliz, Semiha Yankı, İskender Doğan Ve Ersan Erdura, sahneye tek tek çıkarak gençlere performanslarında eşlik etti.

BURSA – Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi ve lise öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü 'Engelsiz Nağmeler' projesinin final konserinde, usta sanatçılar Jale, Yeliz, Semiha Yankı, İskender Doğan ve Ersan Erdura sahneye engellilerle birlikte çıkarak şarkı söyledi.

Müziğe gönül vermiş ortaöğretim öğrencileriyle engelli bireylerin bir araya gelerek birbirlerini tanımasına imkan veren, birlikte müzik yapmalarını ve konser vermelerini sağlayan 'Engelsiz Nağmeler' projesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) unutulmaz konserle sona erdi. Bursa Kent Konseyi (BKK) bünyesinde Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi ortaklığında Engelliler Meclisi tarafından yürütülen ve Yusuf Oranlı ile Yasemin Kınav'ın fikir sahibi olduğu 'Engelsiz Nağmeler' projesinin final gecesine, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, HASVAK Bursa Şube Başkanı Zerrin Özgüney, projenin müzik danışmanı Hakan Eren, projeye gönüllü olarak destek veren sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Projenin oluşum ve hazırlanış aşamalarını gösteren video sunumuyla başlayan gecede konuşan BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla yaptıkları örnek projeler neticesinde Türkiye'nin en büyük ve en aktif kent konseyi olduklarını söyledi. 4 meclisi, 30 çalışma grubuyla önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Pala, başarının yakalanmasını sağlayan tüm gönüllülere teşekkür etti. Türkiye'yi ve bayrağımızı sevdiklerini ifade eden Pala, huzurun bozulmamasını, bozanlara da fırsat verilmemesini istedi. Pala, proje ortakları BKK Engelliler Meclisi'ne, Hasvak Bursa Şubesi'ne, Yusuf Oranlı ile Yasemin Kınav'a, Hakan Eren'e, sanatçılar Jale, Yeliz, Semiha Yankı, İskender Doğan ve Ersan Erdura'ya desteklerinden ötürü teşekkür etti.

HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüney ise, her türlü sağlık meselesinin yanında yer aldıklarını anlattı. Türkiye'de 8,5 milyon engelli olduğunu hatırlatan Özgüney, kendilerini engelliler için yılda en az bir proje geliştirmeye mecbur gördüklerini belirtti. Özgüney, gönüllüleri sayesinde 'Engelsiz Nağmeler' projesine 10 adet akülü sandalye bağışladıklarını ifade etti.

Projenin fikir sahiplerinden Yusuf Oranlı, eylül ayında tohumları toprağa atılan projenin, müziğe gönül vermiş çeşitli engelli gruplarıyla lise öğrencilerini buluşturduğunu söyledi. Müziğin evrensel dili sayesinde birlikte vakit geçiren öğrenci ve engellilerin, birbirlerini daha iyi tanımalarını istediklerini belirten Oranlı, proje sonunda amaçlarına ulaştıklarını ifade etti. Projenin fikir sahiplerinden Yasemin Kınav ise, Üç Yürek El Ele projesinden çok etkilendiğini anlatarak engellilere destek olmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Müziği çok sevdiğini ve içerisinde müziğin olduğu bir proje yapmaya karar verdiklerini belirten Kınav, farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını ve sonucunda toplumun engellilere olan bakış açısında değişiklik yaşandığını sevinerek gördüklerini dile getirdi. BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, projeyi geliştiren ve destek veren herkese ve kurumlara teşekkür etti. Engelli bireylerle diğer bireyler arasında bir fark olmadığının gösterildiğini ifade eden Sönmez, engellileri istismar eden, dergi satanlara aldanılmamasını istedi.

Konuşmaların ardından lise öğrencileri ve engelli bireyler sahne alarak performanslarını sergiledi. Türkiye'nin her yöresinden eserlerin koro ve solo olarak seslendirildiği konserde, öğrenciler ve engelli bireyler performanslarıyla büyük alkış aldı. Çaldıkları enstrümanlarla, söyledikleri şarkılarla beğeni toplayan gençler, salonu dolduranlar tarafından sık sık alkışlandı.

Usta sanatçılar da sahneye tek tek çıkarak gençlere performanslarında eşlik etti. 'Lale Devri' şarkısına eşlik eden sanatçı Semiha Yankı, 'Yıldızların altında ve Mavi Boncuk' şarkılarına eşlik eden Ersan Erdura, 'Kaderimin oyunu mu' şarkısına eşlik eden Yeliz, 'Bende özledim bende' şarkışına eşlik eden İskender Doğan ve 'Ah İstanbul' şarkısına eşlik eden Jale, böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçiren ve destek veren herkese teşekkür etti. Sanatçılar, bu tür projelerde her zaman seve seve yer alacaklarını kaydetti.

Konserin sonunda projeye destek veren kurumlara, firmalara, okullara, şarkı söyleyen engelli bireylere ve öğrencilere plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nde 'işte Bu Ses' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement