Balıkesir'de Kepsut Yangını Büyük Ders Oldu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Kepsut Yangını Büyük Ders Oldu

Balıkesir\'de Kepsut Yangını Büyük Ders Oldu

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, aldığı tedbirlerle bu yıl orman yangınlarına müdahale süresini 12 dakika 11 saniyeye düşürdü.

04.08.2014 16:05  Güncelleme: 17:02

Geçen yıl Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan ve 3 bin hektarlık alanda etkili olan orman yangınından ders çıkartan Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, aldığı tedbirlerle bu yıl orman yangınlarına müdahale süresini 12 dakika 11 saniyeye düşürdü.

Geçen yıl Balıkesir'in Kepsut ve Bigadiç ilçeleri arasında çıkan orman yangınında 3 bin hektarlık ormanın yanı sıra 5 ev yanarken, yüze yakın hayvan da telef olmuştu. Felaketten ders çıkartan Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sezonu öncesinde sık sık yaptığı tatbikatların semeresini aldı. Yangın gözetleme kulelerini kullanmaya başlayan Orman Bölge Müdürlüğü, yangınla mücadelede önemli mesafe kat etti. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Orman işletme müdürlüklerimizce sahalara kızılçam, fıstıkçamı, erguvan, sumak, filbahri, yayılıcı taflan, kartopu, katırtırnağı, zakkum, adaçayı, biberiye ceviz fidanlarından muhtelif sayılarda olmak üzere 1 milyon 252 bin fidan dikildi. Ayrıca 3 buçuk ton civarında tohum takviyesi yapılan bölgede blok ormanlar oluşturulacak" dedi.

4 DEVASA HAVUZ

Geçen yıl yangın çıkan bölge ve civarına 4 devasa havuz yapıldığını kaydeden Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yangın helikopterlerinin bu havuzlardan rahatça su alabileceğini söyledi. Son dönemde kritik noktalarda görev yapan personel sayısının artığını ifade eden Müdür Yalçın, "Balıkesir'de 1 uçak ve 3 helikopterimiz yangına karşı hazır olarak bekletiliyor. Ocak ayından bu yana orman yangınlarına müdahale ortalama süremiz 12 dakika 11 saniye oldu. Ziraat yangınları sayısı hayli fazla, bunlara karşı da tedbir alıyoruz. Çünkü bu yangınlar büyüdüğünde ormanlık alana sıçrayabiliyor" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Kepsut Yangını Büyük Ders Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement