Keşan Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediye Meclisi Toplandı

Keşan Belediye Meclisi Toplandı

Keşan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 6 Eylül 2012 Perşembe günü yapıldı.

07.09.2012 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saat 17.00'de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan mecliste konuşan Özcan, yaklaşık bir yıl önce yaşamını yitiren ve 8 Eylül'de ölüm yıldönümü olan Merhum Meclis Üyesi Harun Yalçın ile Beytüşşebap ve son olarak Afyonkarahisar'da şehit olan Mehmetçikler anısına meclisi 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Ardında meclis gündemine geçildi.

İlk olarak Su İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere bir adet Kazıcı-Yükleyici İş makinası alınması görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

İkici madde de ise S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu'nca yapılan Erikli Sahili'nin altyapısının Keşan Belediyesi'ne devri konusu görüşüldü.

Bu madde ile ilgili kounşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Eriklki'nin belediyeye devri diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek "Erikli zaten Keşan Belediyesi'nin mücavir alanıdır. Biz kkoperatifi de devralmak istemiyoruz. Biz sadece altyapı hizmetlerini devralmak istiyoruz.9 Eylül Pazar günü kooperatifin genel kurulu var. Tabi bu devir konusunu orada üyeler görüşecekler. Kararı alacak olan onlardır. Biz Keşan Belediye Meclisi olarak burasının altyapısını devir almakla ilgiliyi niyetimizi göstermek için bu kararı alacağız. Kooperatif üyeleri de bu konuda karar alırsa biz de oturacağız bu devir işlemlerini kooperatif yönetim ile konuşacağız" dedi.

Bu konuyla ilgili olarak konuşan Meclis Üyesi Necati Görür'de Erikli'de özlellikle su konusunda sıkıntılar olduğunu belirterek, belediyenin bu konuda da bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı.

Meclis üyesi Aydın İstek' de Keşan Belediyesi olarak bir başkan yardımcısının mücavir alanlardan sorumlu olması gerektiğini dile getirdi.

Özcan daha sonra yaptığı konuşmada yerel seçimlerin muhtemelen 2013 Ekim ayında yapılacağını belirterek "1 Ekim'de TBMM açılacak. Muhtemelen mecliste nüfusu 200'den küçük belediyelerin kapatılması konusunda yeniden bir çalışma başlatılacak. Bu gerçekleştirdiği takdirde 44 köy ve 5 beldemiz de Keşan Belediyesi'ne bağlanacakmış diye düşünüyorum O zaman da 1 belediye başkan yardımcımız mücavir alanlardan sorumlu olacak bir başkan yardımcımızda kırsaldan sorumlu olacak" dedi.

Daha sonra yapılan oylama ile S.S. Erikli Sahili Turizm geliştirme Kooperatifi'nin Altyapısının devir alınması oybirliği ile kabul edildi.

Meclis bu maddenin görüşülmesi ile sona erdi.

Keşan Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı ise 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 17.00'de yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement