Keşan, Çöplerinden Dizel Yakıt mı Üretilecek? - Son Dakika
Güncel

Keşan, Çöplerinden Dizel Yakıt mı Üretilecek?

Keşan, Çöplerinden Dizel Yakıt mı Üretilecek?

Keşan, İpsala ve Enez'in çöplerinden Dizel yakıt mı üretilecek?

25.05.2012 08:23

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından yaptırılacak Modern Çöp Toplama Alanı konusunda 24 Mayıs 2012 Perşembe günü Kanada ve Bulgar ortaklığındaki bir firma tarafında bir sunum gerçekleştirildi.

Saat 10.00'da Keşan Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen sunuma Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu Cemalettin Uslu ile Keşan Belediyesi'nin GÜNEKAB delegesi meclis üyeleri Ercan Dağlı ve Tanju Şapçı katıldılar.

Toplantıda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, GÜNEKAB'ın bugüne kadar geçirdiği evreleri ve bu aşamaya kadar ne şekilde geldiğini belirterek "Artık bu projede ihale aşamasına geldik. Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile bunlara bağlı 11 belde belediyesini kapsayan bu proje ile toplam 14 belediyenin çöpleri bir merkezde toplanacak. Bu firma dünyanın birçok ülkesinde bu projeleri gerçekleştirmiş bir firma. Bu firma çöpün % 90'ını geri dönüşüme kazandırıyor. Çöpün içerisinde materyaller ayıklanıyor.Toz toprak, taş ve metaller ayıklanıyor. Geri kalan çöpler ayrıştırıma tabi tutarak dizel yakıtına dönüştürüyorlar. 50 bin tonluk çöpün 5 bin tonut dizel yakıtına dönüştürüyorlar. Bu projeyle tesisin kullanma süresi de uzamış oluyor. GÜNEKAB Meclis üyelerimizle birlikte bu durumu ve firmanın bize bıraktığı proje dosyasını inceleyerek kendileriyle 15-20 gün sonra tekrar görüşeceğiz. Bu görüşme daha detaylı olacak. Ayrıca eski çöp alanlarımızı da değerlendirebileceklerini söylediler" dedi.

Toplantıda ayrıca firma tarafından İtalya'nın Perigua şehrinde kurulan demo projenin sunumunu gerçekleştirdi ve firma temsilcileri katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan, Çöplerinden Dizel Yakıt mı Üretilecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement