Keşan'da Bayram Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Keşan'da Bayram Kutlaması

Keşan\'da Bayram Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Keşan'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24.04.2012 08:36

Saat 8.45'te Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, 4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yıldırım Alel, Keşan Belediye Başkanı mehmey Özcan ile kurum ve kuruluşlar çelenklerini sunarak saygı duruşunda nbulundular ve buradaki tören İstiklal Maşı'nın okunması ile sonba erdi.

Saat 09.15'te Anafartalar İlköğretim Okulu Öğrencileri Simay Kuleli ve Göktan Karaca, Keşan belediyesi'ni ziyaret ettiler.

Burada sembolik olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Simay Kuleli, Zabıta Müdürü Hüseyin Yağcı'dan 23 Nisan törenleri ile ilgili son hazırlıklar konusunda bilgiler aldı.

Burada konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurularak, milli egemenliğin halkın eline geçtiğini belirterek "Atatürk bu günü Türk ve Dünya Çocuklarına armağan ederek, Dünyadaki tek çocuk bayramına imzasını atmıştır" dedi.

Özcan, daha sonra çocuklara hediye verdi.

Kaymakamlık ile birçok kurumda da sembolik olarak çocuklar koltuklara oturdular.

KEŞAN BELEDİYESİ ATATÜRK STADI'NDAKİ TÖRENLER

Töreneler saat 10.00'dan itibaren de Keşan Belediyesi Atatürk Stadı'nda devam edildi.

Keşan Kaymakamı Narinoğlu, Tuhgay Komutanı Alel ve Belediye Başkanı Özcan, a.ık bir araçla halkın ve çocuklaroın bayramını kutladılar.

Daha sonra Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, günün anşlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu bayramın çok önemli olduğunu belirterek çocukların bayramını kutladı.

Şiirlerin okunmasının ardından 23 Nisan nedeniyle düzenlenen çeş,tli yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere 1.lik ödülleri Narinoğlu, 2.lik ödülleri Alel ve 3.lük ödülleri de Özcan tarafından takdim edildi.

Resmi geçit töreninin ardından, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretşm Okulu Halk Oyunları Ekibi ve 23 Nisan nedeniyle Makedonya Üsküp'ten misafşr olarak Keşan'a gelen 26 Temmuz Korreku İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Gösterilerin ardından kız ve erkeklerde 400 metre yarışı yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törenler Halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ZİYARETİ

Keşan Belediyesi'nin davetlisi olarak Keşan'a gelen ve Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Makedon Öğrenciler saat 13.30'da Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerle birlikte Derya Kadın Derneği Başkanı Suzan Musli, Okul Müdürü ve Üsküp Belediyesiş Kültür Komisyonu Üyesi Halit Seydi ve Grup Eğitmeni Agim İsmaili ve Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Altın' da Kaymakam Narinoğlu'nu ziyaret ettiler.

Narinoğlu, bu ziyaret nedeniyle grup temsilcilerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Narinoğlu burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla halkın kend kendini yönetmesinin yolunun açıldığını ve Atatürk'ünbu günü Türk ve Dünya Çocuklarna armağan ettiğini belirterek "Bu bayram nedeniyle sizleri ilçemizde görmekten mutluluk duyuyoruz.Hepiniz hoigeldiniz. Sizler buradaki arkadaşlarınızla güzel dostluklar ve arlkadaşlıuklar kuracaksınız. Hepinizin bayramını kutlarım" dedi.

Suzan Musli'de , Keşan'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bizler bugün burada Keşan Belediyesi'nin misafiri olarak bulunuyoruz. Sayın Kaymakamımızın da bizleri kabul etmesinden dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Okul Nüdürü Halit Seydi'de, Keşan'da bulunmaktamn dolayı çok mutlu olduklarını ve burada Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu ile kardeş okul olmak için bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

Daha sonra konuşan AhmetAltın'da, Makedonya'dan gelen öğrenciler ile okul öürencilerinin geleceğe iyi bir dostuk ve arkadaşlık kurduğunu belirterek "Bizler de iki okul arasında bir Kardeş Okul Sözleşmesi imzalayacağız. Sizleri böyle önemli bir günde aramızda görmek bizleri çok mutlu etti. Umarım gelecek de bizler de kardeş okul olarak sizleri Makedonya'da ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ardından Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Altın ile 26 Temmuz Korrouki İlköğretim Okulu Müdürü Halit Seydi tarafından kardei okul protokolu imzalandı.

Törende son olarak karşılıklı hediyeleşme gerçekleştirildi.

BELEDİYE ZİYARET

Saat 14.00'te aynı grup Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret ettiler.

Özcan'da Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Keşan'a davet ettiklerim Makedon öğrencileri ve onların büyüklerini Keşan'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek " Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayram dünyada tekçocuk bayramı. Bu bayram gerçekten dünya çocuklarının dostluğu adına çok önemli bir bayram. Sizleri bu bayramda Keşan'da misafir etmek bizleri mutlu ediyor. Burada Keşanlı arkadaşlarınızla güzel dostluklar kuracaksınız ve böylece dünya barışına ve dostluklara kucak açacaksınız" dedi.

Özcan'dan sonra konuşan Okul Müdürü Halit Seydi'de, bu nazik davet için Keşan Belediye Başkanı Özcan'a teşekkür ederek, "Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Misafirperverliğiniz için de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Ardından karşılıklı hediyeleşme ile buradaki ziyarette sona erdi.

ÇOCUK ŞENLİĞİ

Saat 15.00'te de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde Keşan Belediyesi tarafından Çocuk Şenliği düzenlendi.

Buradaki törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, tüm çocukların çocuk bayramını kutlayarak iyi eğlenceler diledi.

Burada ilk olarak Keşan Belediyesi 5-9 yaiş grubu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu ve büyük beğeni topladı.

Ardından Makedonya ekibinin gösterileri de izleyenler tarafınden büyük alkış aldı.

Şenlik, Balon Kıvırma,Yüzboyama, Tiyatro ve Keşan Belediyesi Çocuk Resim Grubu'nun sergisinin açılması ile ve çeşitli yarışmalarla devam etti.

Burada düzenlenen Çocuk Şenliği'ne yaklaşık 500 çocuk katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan'da Bayram Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement