Kılıçdaroğlu'ndan Tüzük Taslağına "Yürürlük ve Yürütme" Rötuşu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Tüzük Taslağına "Yürürlük ve Yürütme" Rötuşu

Kılıçdaroğlu\'ndan Tüzük Taslağına "Yürürlük ve Yürütme" Rötuşu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP'nin 26 Şubat'taki 16 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP'nin 26 Şubat'taki 16.Olağanüstü Kurultayı'nda yapılacak tüzük değişiklikleri, 1 Mart'tan itibaren...

24.02.2012 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP'nin 26 Şubat'taki 16 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP'nin 26 Şubat'taki 16. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılacak tüzük değişiklikleri, 1 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayda delegelere sunucağı tüzük taslağındaki "Yürürlük ve Yürütme" olan 87. maddesine Kılıçdaroğlu'ndan düzeltme geldi. Dün akşam tüzük hazırlık komisyonunca onaylanan tüzük taslağına göre, kabul edildiği takdirde 26 Şubat'ta yapılacak bu tüzük değişikliklerinin, partinin bir sonraki ilk kurultayında yani, 34. Olağan Genel Kurultayın ilk gününde yürürlüğe girmesi öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, "oluşan kaygılar" üzerine yapılan tüzük değişikliklerinin 1 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe girmesini istedi. Buna göre, söz konusu madde "26 Şubat 2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay tarafından bu Tüzükte yapılan değişiklikler 1 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe girer" olarak düzenlenecek.

-KILIÇDAROĞLU: "MADEM BİR KAYGI VAR DEĞİŞTİRELİM"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek ANKA'ya yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile taslağın son haline ilişkin yaptıkları görüşmede, eski düzenlemeyle Haziran öncesi tamamlanacak il ve ilçe kongrelerinde çarşaf liste değil, mevcut tüzükte esas olan blok liste ile seçim yapılacağı yönündeki bazı endişelerin gündeme geldiğini ifade etti. Emek, Kılıçdaroğlu'nun "Madem bir kaygı, bir endişe var, değiştirelim' dediğini ifade ederken, "Sayın Genel Başkanımız bu bağlamda 34. Olağan Genel Kurultayda, zorunlu olarak hayata geçmesi gereken 37, 39, 55/a'nın dışında kalan tüm maddelerin 1 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe girmesini ön gördü" dedi. 37. madde seçimi ancak kurultayda söz konusu olan "Parti Meclisi"ni (PM), 39. madde yine PM üyeleri arasından belirlenecek MYK seçimini, 55/a maddesi de yine Kurultaydaki Seçimleri düzenliyor. Emek, bu değişikliğin önümüzdeki günlerde yapılacak il ve ilçe kongrelerinin bütünüyle, yeni tüzüğe göre yapılacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Emek, yeni tüzüğün 1 Mart'ta yürürlüğe girecek olması bakımından, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın çekincesini ortaya koyduğu 84. maddedeki "Program ve Tüzük değişikliklerinde karar yeter sayısı kurultay üye tamsayısının salt çoğunluğudur" düzenlemesinin ise yine 27 Şubat'ta yapılacak ikinci kurultayda uygulanmayacağını da vurguladı.

Emek, tüzük hazırlık komisyonunda taslağın onaylanmasına karşın, komisyonun teknik ekibe verdiği redaksiyon yetkisi üzerine, taslak üzerinde bu değişikliğin yapılmasında bir sakınca olmayacağını da belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Tüzük Taslağına 'Yürürlük ve Yürütme' Rötuşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement