Kiracılara İlk Defa İyi Bir Haber - Son Dakika
Güncel

Kiracılara İlk Defa İyi Bir Haber

Kiracılara İlk Defa İyi Bir Haber

Şanlıurfa'nın Maşuk bölgesinde yapımı tamamlanan TOKİ evlerinin hak sahiplerine verilmesi ile kentte kira fiyatlarının düşeceği tahmin ediliyor.

22.01.2016 12:13

Urfa son yıllarda gerek konut fiyatlarının yüksekliği gerekse de kiraların yüksekliğiyle gündeme geliyordu. Bölgede yaşanan çatışmalı ortam ve ekonomik durgunluk konut fiyatlarının düşmesini beraberinde getirdi.

Bankaların konut kredilerinde isteksiz davranması, vatandaşın da elindeki parayı konuta yatırmaması konut fiyatlarının yüzde 5 ile yüzde 10 arasında düşmesine neden oldu.
Urfa'nın gündeme geldiği ve eleştiri konusu olan yüksek kiralar da son zamlarla biraz artış gösterse de yeni konutların yapılmasıyla düşüş trendine girdi. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Maşuk ve Karaköprü bölgesinde yapmış olduğu konutlarla konut ihtiyacına biraz rahat nefes aldırması kiraların düşmesinin belli başlı nedenlerinden birisi olarak gösteriliyor. Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnafı Odası (ŞUTEM) Başkanı Fatih Topal, konut fiyatlarında yüzde 5, kiralarda ise belli bir oranda düşüş tahmin ettiklerini söyledi.

MAŞUK'TAKİ KONUTLAR TESLİM EDİLİYOR

TOKİ'nin Karaköprü'de Basın Sitesi, Maşuk bölgesinde ise hem dar gelirli hem orta hem de üst gelir grubu için yapmış olduğu konutların 450'sini geçtiğimiz günlerde teslim etmişti. Yine TOKİ'nin 25 Ocak'tan itibaren 1017 konutun teslimini gerçekleştirecek. Bu konutların hak sahiplerine teslim edilmesiyle Urfa merkez ve Karaköprü'de yüksek olan kiraların dairelerin boşaltılmasıyla düşmesi tahmin ediliyor.

'BİR DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ'

Kira ve konut fiyatlarında az da olsa bir düşüş beklediklerini kaydeden Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnafı Odası (ŞUTEM) Başkanı Fatih Topal, "Bin konutun teslimi yapıldı, yaklaşık bin 500 konutun da inşaatına başlandı. Bunun yüzde 5 de olsa mutlaka bir etkisi olacaktır. Biz da konutların fiyatının ve kiraların düşmesini bekliyoruz. Ev fiyatların da zaten bir düşüş var. İki yıl önceki fiyatlarda seyrediyor. Bunun altında yatan sebep bölgedeki terör olayları, konut kredilerinin yüksek oluşu, bunun yanında piyasaların durgun oluşu gibi etkenler en büyük etkenler olarak gösterilebilir" dedi.

'KONUT KREDİLERİNİN DÜŞMESİ GEREKİYOR'

Konutun Urfa'da hala yatırım cazibesini sürdürdüğünü dile getiren Topal, "Yatırım yapan arkadaşlarımız için en yoğun sektördür. Dediğim gibi terör olayları ve konut kredilerinin yüksek oluşu piyasayı etkiliyor. Eğer bunlar düzelirse piyasa yeniden canlanacak. Vatandaş yatırım yapmıyor, yatırımını beklemeye almış. Bundan doyalı piyasa biraz durmuş durumda. Şu anda konut kredilerinde yüzde 5 oranında bir artış var. Geçtiğimiz günlerde 1.08 olan konut kredisi şu anda 1.20. Durağanlığın bitmesi için konut kredilerinin düşmesi ve bu çatışmalı ortamın bitmesi gerekiyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kiracılara İlk Defa İyi Bir Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement