Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli\'nden Kısa Kısa

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) "İyilik Tırı" Lüleburgaz'a geldi.

08.05.2019 10:26

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) "İyilik Tırı" Lüleburgaz'a geldi.

LÖSEV'e kayıtlı kanser hastası çocuklara ve ailelerine yardım amaçlı Türkiye'nin bütün illerine gidecek olan "LÖSEV iyilik tırı" öğretmen evi önünde kanser hastası çocuklara ve ailelerine erzak dağıttı.

Kurulan stantlarda kıyafet, yiyecek, ayakkabı gibi temel ihtiyaçların dağıtımı yapılırken, küçük çocuklar da masal kahramanlarını canlandıran kıyafetler giyen LÖSEV gönüllüleri ile beraber eğlenerek keyifli zaman geçirdiler.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Koordinatörü İsmihan Karataş, iyilik tırı vasıtasıyla kırmızı et, kuru gıda, giysi, temizlik malzemeleri, kırtasiye, oyuncak, mobilya, ev eşyası gibi desteklerin LÖSEV'e kayıtlı ailelere ulaştırıldığını belirtti.

Vakıf Haftası

Lüleburgaz'da Vakıf Haftası kapsamında Karagöz ve Hacivat gösterisi yapıldı.

Prof. Dr. Necdet Tekin Kültür Merkezi'nde Vakıf Haftası dolayısıyla sahnelenen Karagöz-Hacivat oyununda Hüseyin Bağlar ve Bülent Akay tarafından öğrencilere tiyatro gösterisi sunuldu.

Oyuncu Bağlar, haftanın bu yıl ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 'Vakıf medeniyetinde ramazan' teması ile kutlandığını belirtti.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün daveti üzerine geldikleri Lüleburgaz'da olmaktan mutlu olduklarını belirten Bağlar, "Vakıf kültürü, Osmanlı'dan gelen bir kültür. Vakıf demek karşılıksız yapılan bir yardım demek. İlelebet devam eden bir müessese. Bu hafta dolayısıyla öğrencilere bu kültürü anlatmaktan, hem eğlendirip hem öğretmekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement