"Kızgın Delikanlı" Seyirciyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Kızgın Delikanlı" Seyirciyle Buluştu

"Kızgın Delikanlı" Seyirciyle Buluştu

1964 yılında, 1.Antalya Film Şenliği'nde yarışan Kızgın Delikanlı filmi, bu yılki Altın Portakal Film Festivali'nde yeniden seyirciyle buluştu.

05.10.2013 18:03

1964 yılında, 1. Antalya Film Şenliği'nde yarışan Kızgın Delikanlı filmi, bu yılki Altın Portakal Film Festivali'nde yeniden seyirciyle buluştu.

Senaryosunu Vedat Türkali'nin yazdığı, Ertem Göreç'in yönettiği ve Göksel Arsoy'un yapımcılığını üstlendiği "Kızgın Delikanlı" filmi, Altın Portakal 50. Yıl Özel Gösterimleri kapsamında gösterime sunuldu.

1964 yılında 1. Antalya Film Şenliği'nde yarışan filmde, babasından kalan toprakları yakınları tarafından yağmalanan, Amerika'da yaptığı ziraat mühendisliği eğitimini yarıda bırakarak hakkını aramaya gelen Murat'ın, avukat Sevil ile birlikte verdiği mücadele anlatılıyor.

Başrollerini Göksel Arsoy ile Türkan Şoray'ın paylaştığı filmde dönemin toplumsal sorunu haline gelen toprak adaletsizliğine vurgu yapılıyor.

Gösterim sonrası söyleşiye katılan yapımcı Göksel Arsoy, çekildiği yıl filmin konusu itibariyle sol içerikli diye sansüre takıldığını ve gösterimi için çok mücadele verildiğini söyledi.

Filmin geçtiği dönemdeki sorunların hala devam ettiğini söyleyen yönetmen Ertem Göreç de, "Sinemanın görevi toplum sorunlarını göstermek, toplumun görevi ise bunu görebilmektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kızgın Delikanlı' Seyirciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement