KKTC'de Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Hükümet Kurma Çalışmaları

KKTC\'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Cumhurbaşkanı Eroğlu siyasi parti liderleriyle görüştü

13.08.2013 18:32

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde siyasi parti liderleriyle bir araya geldi. Seçimden birinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler'in (CTP-BG) lideri Özkan Yorgancıoğlu, hükümet kurma görevinin bir an önce verilmesini temenni ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 28 Temmuz erken genel seçimlerinin ardından siyasi parti temslcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Eroğlu, ilk olarak, sandıktan birinci çıkan CTP-BG heyeti ile görüştü. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan CTP-BG lideri Yorgancıoğlu, Eroğlu'nun diğer liderlerle de görüştükten sonra hükümet kurma görevi verebileceğini belirterek, görevlendirmenin en erken zamanda olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Eroğlu, daha sonra Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Küçük, Eroğlu'yla görüşmelerinin gayet olumlu bir havada geçtiğini, yasalar ve teamüller gereği bu görüşmeleri yapmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı kabul etti. Denktaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Eroğlu'nun en fazla oyu alan partiye hükümeti kurma görevini vermesinin doğal olacağını ve CTP-BG'nin de bu görevi aldıktan sonra nabız yoklamaya başlayacağını dile getirdi.

Hükümetin kurulma sürecinde uzlaşıyla hareket edeceklerini söyleyen Denktaş, 2 veya belki 3 partiden kurulacak hükümet içinde yer almaları halinde halka hizmet sorumluluğunu yerine getireceklerini ifade etti.

Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında son olarak Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile bir araya geldi. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement