Klasik Müzik, Elektronik ile Salon'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Klasik Müzik, Elektronik ile Salon'da Buluşuyor

Klasik Müzik, Elektronik ile Salon\'da Buluşuyor

Salon, müziğin önemli üç ismini, iki gece üst üste ağırlayacak.

19.11.2012 14:06

Hauschka, O'halloran ve Johannsson iki gece üst üste Salon'da

Hauschka, Dustin O'Halloran ve Johann Johannsson'un arka arkaya Salon sahnesinde olacağı, 20 Kasım Salı ve 21 Kasım Çarşamba gecelerinde, klasik müzik elektronikle buluşacak.

Asıl adı Volker Bertelmann olan Alman piyanist ve besteci Hauschka, yaptığı bestelerin yanı sıra, piyanoyu kullanma şekil ile de son yılların en avangart müzisyenlerinden… "Hazırlanmış" piyanosuyla, klasik piyano algılanışını kırmaya çalışan Hauschka, bugüne kadar onun üzerinde albüme imza attı. Birçok tiyatro oyunu ve film için müzikler hazırlayan Hauschka, İzlandalı deneysel müzik topluluğu múm'dan Samuli Kosminen, Amerikalı alternatif country müzik topluluğu Calexico'dan Joey Burns ve John Convertino, klasik müziğin yıldızlarından, keman virtüözü Hilary Hahn gibi isimlerle yaptığı işbirlikleriyle de adından bahsettiriyor.

20 Kasım Salı ve 21 Kasım Çarşamba gecelerinde, Salon'da konser verecek bir diğer isim İzlandalı besteci ve prodüktör Johann Johannsson… Touch ve 4AD gibi plak şirketleriyle çalışan Johann Johannsson, katkıda bulunduğu albümler de dahil olmak üzere, onun üzerinde albüme imza attı. 1999'da kurduğu Apparat Organ Quartet ile Avrupa, Amerika ve Japonya turnelerine çıkan, Johann Johannsson film müzikleriyle Rhode Island ve Sapporo film festivallerinde ödüller aldı. Yavaş gelişen, bol melodili müziğiyle dinleyenleri büyüleyen Johann Johannsson, solo çalışmalarının yanı sıra, Marc Almond, Barry Adamson ve Pan Sonic, krautrock'ın efsane grubu Can'in kurucularından Jaki Liebezeit ve Stereolab'in solisti Laetitia Sadier gibi isimlerle de işbirliklerini devam ettiriyor.

Gecede konser verecek son isim ise Amerikalı piyanist ve besteci Dustin O'Halloran. Marie Antoinette, An American Affair ve Like Crazy gibi filmler için yaptığı müziklerle de tanınan Dustin O'Halloran, bugüne kadar dört solo albüm yayımladı. Son olarak Adam Wiltzie ile birlikte geliştirdiği A Winged Victory For The Sullen adlı projeyle, aynı isimde bir albüm yayımlayan Dustin O'Halloran, Salon'daki iki gecenin de açılış konserini verecek.

Çağımızın üç avangart müzisyeninin art arda Salon sahnesinde olacağı bu iki gecenin biletleri 45 TL (oturmalı), 35TL (ayakta) ve 25 TL (öğrenci) üzerinden satılıyor. Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Klasik Müzik, Elektronik ile Salon'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement