KO-MEK Sergisine Bakanlı Açılış - Son Dakika
Güncel

KO-MEK Sergisine Bakanlı Açılış

KO-MEK Sergisine Bakanlı Açılış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüvenin ilki olan İzmit ilçe sergisi, Mevlana Kültür Merkezi'nde açıldı.

26.04.2012 13:54

Bir gelenek haline gelen KO-MEK İlçe Sergilerinin ilk açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla yapıldı. KO-MEK'in, iş bulmadaki en önemli kriterlerden biri olan vasıflı ve eğitimli insan yetiştirilmesindeki önemine değinen Bakan Yazıcı, "Artık iş ararken 'her işi yaparım' demek yetmiyor. KO-MEK gibi kaliteli eğitim veren kurslarda kendimizi geliştirirsek başarılı oluruz. Mesleğin ne sorusuna cevabımızı da aldığımız sertifika ile veririz'' dedi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI KO-MEK SERGİSİNDE

KO-MEK İzmit İlçe sergi açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açılışa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya KO-MEK kursiyerlerinin yaptığı tabloyu hediye etti.Açılış öncesinde İ KO-MEK kursiyerleri bir konser verdi. Ayrıca sergide tiyatro kursiyerleri yaptıkları müzikli pandomin ile vatandaşlardan alkış aldı.

İŞE GİRMEK İÇİN SERTİFİKA ŞART

KO-MEK İlçe Sergilerinin ilk olan İzmit İlçe Sergisine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının önemine vurgu yaparak, "Burada eğitim alarak işlevli hale gelmek çok önemli. Böyle projeler üretmek halkımızın refahını yükseltecektir ''dedi.

HER İŞİ YAPARIM DEMEK YETMİYOR

Bakan Yazıcı, ''Kocaeli'nde sanayi faaliyetleri hızla ileri gidiyor. Artık bir işe girerken 'her işi yaparım' demek yetmiyor. Bu söz aslında hiçbir işte profesyonel olunmadığını gösteriyor. KO-MEK gibi kaliteli eğitim veren kurslarda kendimizi geliştirirsek başarılı oluruz. Mesleğin ne sorusuna cevabımızı da aldığımız sertifika ile veririz'' dedi. Bakan Hayati Yazıcı konuşmasını kasiyerlere, usta öğreticilerine ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek bitirdi.

SANAYİNİN İHTİYACINI KO-MEK KARŞILIYOR

Mevlana Kurs Merkezi'ndeki sergi açılışına katılan Kocaeli Valisi Ercan Topaca da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında eğitim alarak sertifika sahibi olan kursiyerlerin kollarına altın bilezik taktıklarını söyledi. Vali Topaca, "Sanayi şehri olan Kocaeli'nin nitelikli eleman açığının büyük bir bölümünü KO-MEK ve benzeri kurslar karşılıyor'' dedi. Vali Topaca, kurslarda başarılı olan kursiyerleri tebrik ederek konuşmasını bitirdi.

ÜRETMEK İNSANI MEMNUN EDER

İlçe sergilerinin ilk açılışında kursiyerleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasına Kocaeli halkının eğitimine büyük önem verdiklerini söyleyerek başladı. KO-MEK kurslarından bugüne kadar 250 bin kişinin eğitim aldığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Bunun içinde her yaştan vatandaşımız var. Eğitimin yaşı olmadığına inanıyorum. İnsan beşikten mezara kadar yeni bilgiler öğrenir. Yaşı kaç olursa olsun insanın kendisi için; ailesinin mutluluğu için, toplumun için üretmesi son derece mutluluk vericidir. İnsanı üretmek ve bir şeyler başarmak memnun eder'' dedi. KO-MEK kurslarının Kocaeli halkı için çok faydalı olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "KO-MEK kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimler sonrası iş hayatlarında çok fayda sağlayacak sertifika alıyorlar. Sertifika alan kursiyerlerimiz kendilerini Türkiye'nin en büyük halk üniversitesinden mezun olmuş olarak kabul edebilirler. Sertifika alan kursiyerlerimizi, onların usta öğreticilerini ve yöneticilerini ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

BAKAN YAZICISI KURSİYERLERİ TEBRİK ETTİ

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya KO-MEK kursiyerlerinin yaptığı tabloyu hediye etti. Ardından hep birlikte kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergideki eserleri gezen Bakan Hayati Yazıcı ve beraberindekiler eserlerin hayata geçmesinde büyük emeği olan kursiyerleri ve onları yetiştiren usta öğreticileri tebrik etti.

SERGİ ŞÖLENİ DEVAM EDECEK

KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiler 27 Nisan'da Körfez İlçe sergisi ve 2 Mayıs'ta düzenlenecek Kartepe İlçe sergileri ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK Sergisine Bakanlı Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement