Koalisyon Güçlerinin Suriye'de Işid'e Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Koalisyon Güçlerinin Suriye'de Işid'e Yönelik Saldırıları

Koalisyon Güçlerinin Suriye\'de Işid\'e Yönelik Saldırıları

ÖSO, uluslararası koalisyondan "ılımlı muhalifler" kavramını netleştirmesini istiyor.

30.09.2014 10:40

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), IŞİD'e yönelik hava saldırılarını sürdüren ABD'nin öncülük ettiği koalisyonun, "ılımlı muhalif" tanımına netlik kazandırması gerektiğini yineledi.

AA muhabirine konuşan ÖSO Genelkurmay Başkanlığı Siyasi Danışmanı Cemal Ebu Huzeyfe, ılımlı muhalif kavramına karşı olduklarını vurgulayarak, bu kategoriye alınmasalar dahi Suriye'de savaşan milli grupların tamamını savunacaklarını belirtti.

Koalisyonda yer alan taraflardan geçen hafta ılımlı muhalifler tanımına netlik kazandırmasını istediklerini ifade eden Huzeyfe şunları kaydetti:

"25 Eylül'de gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, koalisyondaki taraflardan ılımlı muhalifler tanımına netlik kazandırmasını talep ettik. Ancak şu ana kadar cevap alamadık. Uluslararası koalisyonun IŞİD'e yönelik saldırıları, Livau'l Hak'a (Hak Tugayı) kadar uzandı. Oysaki ABD, bu grubu ılımlı muhalifler kategorisinde değerlendiriyordu."

IŞİD'in Irak ve Suriye'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla kurulduğu açıklanan ABD'nin öncülüğündeki Avrupa ve Arap ülkelerinden oluşan uluslararası koalisyon, geçen salı hava saldırıları başlatmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koalisyon Güçlerinin Suriye'de Işid'e Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement