"KocaCiğer" Akciğer Kanserini Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

"KocaCiğer" Akciğer Kanserini Anlatıyor

"KocaCiğer" Akciğer Kanserini Anlatıyor

Pembe Hanım Kanserli Hasta veYakınları Dayanışma Derneği ile Lilly İlaç, akciğer kanserinde tanı vetedavinin önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalığı artırmak amacıyla toplumsal bir bilinçlendirme projesinihayata geçirdi.

05.06.2014 09:02  Güncelleme: 10:48

PembeHanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneği ve Lilly İlaç işbirliğiylekamuoyunda akciğer kanseri hakkında farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan"Koca Ciğer" isimli projenin ilk durağı Bezmialem Vakıf Üniversitesi oldu.

"Koca Ciğer" adıyla duyurulan ve evsahipliğini İstanbulBezmialem Vakıf Üniversitesi'nin yaptığı proje kapsamında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesine kurulandev bir akciğer maketi aracılığıyla ziyaretçiler, akciğer kanseri hakkındabilgi alma imkanı buldu.

"Akciğer kanserinde tedavi, yaşamşansını artırır" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma DerneğiBaşkanı Nevval Sevindi, kampanya aracılığıyla akciğer kanseri konusundakamuoyunu bilgilendirmeyi ve hastalığınönemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Akciğer kanserindenkorunmak için sadece sigara ve tütün ürünlerini bırakmanız yeterli değil.Sağlıklı bir akciğer için, ciğerlerin en verimli şekilde kullanılması, nefesegzersizleri de son derece önemlidir. Bu nedenle biz de "Koca Ciğer" adlı devakciğer maketi ile hastalıkla ilgili daha fazla bilgi vermek istedik" diyekonuştu. "Koca Ciğer" maketi aracılığıyla ziyaretçilerin akciğerde kanser hastalığınınetkilerini daha yakından görme ve bilgi sahibi olma imkanı bulacaklarınıbelirten Sevindi, yıl boyunca "Koca Ciğer"in Türkiye'nin farklı şehirlerindeziyaret edilebileceğini de söyledi.

Projenin ilk ayağına evsahipliği yapanİstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Günerende Türkiye'de akciğer kanseriyle etkin şekilde mücadele etmek için hastalık vetedavisi hakkında farkındalığın son derece önemli olduğunu belirterek "Bu türfarkındalık projeleriyle erken tanı ve doğru tedavinin önemini daha etkin birşekilde, daha geniş kitlelere anlatma imkânı buluyoruz" diye konuştu. Ayrıcaprogramda Bezmialem VakıfÜniversitesi Hastanesi'den Tıbbi Onkoloji Uzm. Prof. Dr. Mahmut Gümüş ve GöğüsHastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Sezer de hazır bulundu.

Türkiye'de akciğer kanserinin en sıkgörülen kanserlerden biri olduğunun altını çizen Lilly İlaç Medikal DirektörüSedat Altuğ ise, hastalıkla en etkin mücadelenin doğru bilgi ve iletişimlesağlandığına inandıklarını, bu nedenle farkındalık çalışmalarında hastadernekleri ve hastanelerin rolünü son derece değerli bulduklarını söyledi.Altuğ, "Lilly İlaç olarak bu tür işbirlikleri ile sağlık profesyonellerininyanısıra, başta hasta ve hasta yakınları olmak üzere toplumda geniş kitlelereulaşmanın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KocaCiğer' Akciğer Kanserini Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement