Kocaeli'nin Yeşiline Bir Ödül Daha - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin Yeşiline Bir Ödül Daha

Kocaeli\'nin Yeşiline Bir Ödül Daha

Artık yeşille mavinin kucaklaştığı bir kent olan Kocaeli'ne bir çevre ödülü de Cem Tv'den geldi

05.05.2012 13:14

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cem Tv'de yayınlanan Yeşil Ekonomi programının bu yıl ilk kez düzenlediği çevre ödülünü aldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, geceye katılan seçkin davetli topluluğunu bu yaz İzmit Körfezi'ne davet etti.

CEM TV'NİN YEŞİL EKONOMİ PROGRAMI

Cem TV'de yayınlanan ve gazeteci Celal Toprak ile Pınar Işık Ador'un sunuculuğunu yaptığı Yeşil Ekonomi programı, çevre konusunda proje üreten kişi ve kurumlara bu yıl ilk kez ödül verdi. Konusunda uzman olan seçkin kişilerden oluşan 30 kişilik jüri heyetinin seçimiyle ödül alanlar belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne çevre ödülü, sahillerde gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmaları, halkı deniz ve yeşille buluşturması nedeniyle verildi.

SEÇKİN DAVETLİ TOPLULUĞU

Ödül töreni İstanbul Kabataş İskelesi'ne yanaşan Bosfor gemisinde düzenlendi. İş, sanayi, sanat ve siyaset alanında önde gelen davetlilerin katılımıyla gerçekleşen gecede İstanbul Boğazı'nın sularında yol alan gemide yapılan törende Nuh Çimento Yönetim Kurlu Başkanı Atalay Şahinoğlu ile ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu da hazır bulundu.

EN ANLAMLI ÖDÜL

Programın yapımcıları Celal Toprak ve Pınar Işık Ador, ödül gecesine katılan herkese teşekkür ederken, Başkan Karaosmanoğlu da yeşil çevre ödülünü Şahinoğlu'nun elinden aldı. Cem Tv'ye çevreye verdikleri önem ve gerçekleştirdikleri program için teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Bugüne kadar aldığım en güzel, en anlamlı, en büyük ödüllerden biri olduğunu düşünüyorum. Kocaeli'nde yaptığımız çalışmalarla önce çevre bilincini oluşturduk'' ifadesini kullandı.

HERKESİ DAVET ETTİ

Kocaeli'nde 7'den 70'e her yaştan ve her kesimden kişide temiz hava, temiz toprak, temiz su anlayışını yerleştirdiklerini, sanayicilerin de bu konuda çok duyarlı bir noktaya geldiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ''İzmit Körfezi eskiden çok kötü bir durumdaydı, tahrip olmuştu. Bugün İzmit Körfezi'nde artık denize giriyoruz. Ben böyle bir tekne turu organizasyonunu İzmit Körfezi'nde gerçekleştirmenizi ve herkesin katılmasını arzu ediyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin Yeşiline Bir Ödül Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement