
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi veya sınav sırasında öğrencillerin geleceğini de düşünerek herhangi bir eylem yapılmamasını, yapıldığı takdirde gereken yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.
Kocaeli Valiliği tarafından 3 yıldır düzenlenen ve Her Eve Bir Kitap Kampanyası etkinlikleri bugün İzmeit'te Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kitap dağıtımı öncesi Mustafa Ceceli de salonu dolduran öğrencilere konser verdi. Daha sonra öğrencilere kitapları dağıtıldı.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Haftasonu yapılacak LYS sınavı öncesi ve devamında tüm vatandaşları sessizliğe ve sukunete davet eden Vali Topaca gençlerin dinlenmiş bir şekilde sınavlara girmeleri gerektiğini hatırlattı. Vali Topaca, kentte bir süredir medeni ölçülerde eylemler gerçekmeşytirildiğini de bemlirterek şöyle devam etti
Sınav öncesinde ve sınav devam ederken bütün vatandaşlarımızın sessizliği ve sukuneti sağlamaları, çocuklarımızın rahat bir şekilde uyumaları ve ertesi gün dinlenmiş bir şekildesınava gitmesi çok önemlidir. Son 17 gündür ülkemizde devam eden gösteriler var. Bizim ilimizde gayet medeni ölçüler içersinde, herhangi bir taşkınlığa ve huzuru bozacak şekilde bir sıkıntı yaşamadık. Bu nedenle vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sınav ve sınavın devamında bu tür eylem ve yürüyüşlerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımızın anlayışla yaklaşmasını, çocuklarımızın geleceğini düşünmesini, belki evinde ve ailesinde sınava girmeyen olabilir ama çok sayıda öğrencimizi ve çok sayıda ailenin çocuğu sınava girecektir. Onlara saygı göstermek suretiyle, onların başarılarına destek olmak amacıyla bütün vatandaşlarımızdan bir kez daha rica ediyorum. Öncesinde ve sınav süresince sessizliği ve sukuneti sağlayalım.
HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ
Kenttte güvenlik anlamında hertürlü tedbiri aldıklarını söyleyen Vali Topaca, Çocuklarımıza zarar verecek, motivasyonlarını bozacak, sınavdaki motivasyonlarını etkileyecek, onların sınavdaki başarısını olumsuz etkileyecek her türlü davranıştan hepimiz kaçınalım. Bu herkesin birbirine duyması gereken saygıdır. diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü
O gece yapılacak bir gürültüden, o gece verilecek bir rahatsızlıktan dolayı bir çocuğumuzun uykusunun kaçtığını ve ertesi gün sınava uykusuz bir şekilde gittiğini düşünün. Bu çocuğun sizin kendi çocuğunuz da olabileceğini düşünün. O zaman hangi tepkiyi veriyorsanız, hangi davranışta bulunuyorsanız ona göre davranın. Gürültü yapmadan çocuklarımızı rahatsız etmeden sınava hazırlanmalarına fırsat verecek, onlara uygun ortamı saglayacak şekilde davranalım. Bu konuda vatandaşlarımızın gerekli anlayışı göstereceğini, çocuklarımıza gerekli kolaylığı göstereceğini umuyorum. Şimdiden vatandaşlarımızı da anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sınavla ilgili her türlü muhtemel olumsuzlukları da düşünerek alınması gereken tedbirleri aldık. Bu yasaklara uymayan ve sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine mani olacak davranışlarla ilgili de yasal işlemi yapacağımı ifade etmek istiyorum. Bu sınavlarda alacakları başarılar onların geleceklerini şekillendirmede önemli rol oynamaktadır. Bu yönüyle hepimiz bu görevi en iyi şekilde yapalım istiyoruz. Vatandaşlarımızdan, ilgililerden destek bekliyoruz.
İZİN VERMEYECEĞİZ
Bir gazetecinin, sınavdan bir gün önce ve sınav anında yürüyüş yapıldığı taktirde polisin müdahele edip etmeyeceği sorusu üzerine Vali Ercan Topaca, Bu konuyu ben düşünmek bile istemiyorum. Bizim kentimizin insanları yeterince anlayışlı ve sorumlu insanlardır. Bu hususta emniyet, bu tür programları düzenleyenlerle görüşmeye başlıyorlar. Özellikle akşam belli bir saatten sonra bu tür programa izin vermeyeceğiz. Şayet bu tür planı ve programı olan varsa da bunu sınavlardan sonra ve ertesi gün sınavın olmadığı günlerde bu tür programların yapılması gerekiyor. Bu hususta hep beraber hareket etmemiz gerikiyor. Bütün vatandaşlarımızın ve ilgililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bir yürüyüş şeklinde, çocuklarımızın uyumasına engel olacak şekilde özellikle geç saatlerde bu tür davranışlara izin vermeyeceğiz. Gerekli tedbirleri alacağız. Bu konuda bir sıkıntı olacağını da düşünmüyorum dedi.
BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ
Bir gazeteci ise 'polisin eylemcilere bira dağıttığı 'şeklinde söylentiler olduğunu söylemesi üzerine, Böyle bir şey olamaz. Devletin böyle bir görevi yok. Bizim görevimiz bu tür taşkınlıkları önlemek. Böyle bir şeyi düşünmek bile abesttir. Polisimiz, devletimiz bütün görevlilerimiz böyle bir şeye alet olması mümkün değil. Bizim amacımız olayları yatıştırmak, bir tepki varsa bir düşünce varsa demokratik ortamlarda kanunlar çerçevesinde zemin hazırlamaktır. Polisimizin bira dağıtması, alkollü içki dağıtması gibi birşey düşünülemez. Siz sormamış olun ben de söylememiş olayım. diye cevaplandırdı.
Son Dakika › Güncel › Kocaeli Vali Topaca Sınav Öncesi ve Sınav Sırasında Gençlerin Geleceği İçin Eylem Yapmayın... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.