Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde kurulan 20 bin kişilik konteyner kente Suriyeli sığınmacı kabulüne başlandı.
Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınanlar için Kilis'in Elbeyli İlçesi'ndeki Beşiriye Köyü yakınlarında 3 bin 612 konteynerden oluşan ve 20 bin kişinin barınması planlanan kent tamamlandı. İçerisinde 2 cami, 4 sosyal tesis, 2 market, 4 okul, 4 idare binası, 2 malzeme deposu, 1 kontrol binası, 1 kayıt kabul binası, 1 basın hizmet binası, 1 sağlık merkezi, 8 güvenlik kulesi, 1 jandarma tesisi, 2 helikopter pisti, 2 bin metreküplük su deposu ve arıtma tesisi bulunan konteyner kente sığınmacı kabulüne de başlandı.
Konteyner kente ilk olarak kent merkezinde bulunan Suriyeliler yerleştirilirken, önümüzdeki günlerde Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Es-Selame kapısında bekleyen 12 bin civarında Suriyelinin de buraya getirileceği bildirildi. Sabah saatlerinden itibaren otobüslerle getirilen Suriyeliler, kayıt işlemleri ve sağlık kontrollerinin ardından konteynerlere yerleştirildi.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, konteyner kente, daha önce kaydı yapılarak belirlenen Suriyelilerin yerleştirileceğini ifade ederek, herhangi bir kargaşaya ve düzensizliğe mahal verilmemesi için böyle bir uygulamaya gidildiğini söyledi. - Kilis
Son Dakika › Güncel › Konteyner Kente Sığınmacı Kabulü Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.