Konya Engelli Kızına Bakabilmek Için Iş Istiyor - Son Dakika
Güncel

Konya Engelli Kızına Bakabilmek Için Iş Istiyor

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan Nuray ve Yakup Minaz çifti, beyin felci (serebral palsi) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan çocukları 15 yaşındaki Gülce'ye bebek gibi bakıyor.

29.01.2017 13:28

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan Nuray ve Yakup Minaz çifti, beyin felci (serebral palsi) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan çocukları 15 yaşındaki Gülce'ye bebek gibi bakıyor. Tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan Gülce, konuşamıyor, yürüyemiyor ve çiğneyemediği için sıvı mamayla besleniyor. İşsiz olan baba Yakup Minaz, kızının mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirterek, iş istiyor.

40 yaşındaki 2 çocuk babası baba Yakup Minaz, kızının doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için özürlü olarak doğduğunu anlattı. 6 ay kuvözde kaldıktan sonra gözlerini açtığını ve hastalığının tespit edilmesi için doktora götürdüklerini belirten Yakup Minaz, Serebral Palsi teşhisi konduğunu söyledi. Kızı Gülce'nin, konuşamadığını, yürüyemediğini ve çiğneyemediği için sadece burnundan mamayla beslendiğini ifade eden Yakup Minaz şunları söyledi:

"Sürekli bizim bakımımıza muhtaç bir şekilde yatalak olarak hayatını devam ettiriyor. Burnundan mama ile besliyoruz. Epilepsi ve havaleleri olduğu için günlük 14 tane ilaç kullanıyor. Cihaza bağlı ve sürekli oksijen veriyoruz. Ayrıca akciğer enfeksiyonu da var."

'DESTEK İSTİYORUZ'

İşsiz olduğunu ve maddi durumları iyi olmadığı için kızının tıbbi masraflarına yetişemediklerini belirten Yakup Minaz, "Ben işsizim ve çalışmıyorum. Kızıma evde bakım ücreti olarak aylık sadece 930 lira para alıyoruz. Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Kira olan evimize aylık 500 lira ödüyoruz. Zaten kızımın aylık mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçları 750 lirayı buluyor. Bizim durumumuzu duyan ve görenlerin yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Tek istediğim bir iş ve kızımın daha uzun yaşaması için yaşam şartlarını yükseltmek. Bize destek verirlerse biz de kızıma daha iyi bakarız. Ama iş bulamadığım için şartlarımız çok ağır.?? dedi.

'KIZIMIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM'

Eşinin işsiz olduğunu ve büyük zorluklar çektiklerini kaydeden ev hanımı anne 32 yaşındaki Nuray Minaz, da "Yetkililerden eşime iş bulması konusunda yardım bekliyoruz. Gülce'nin de daha iyi şartlarda uzun yıllar yaşamasını istiyoruz. Hiçbir anne evladının ölmesini istemez. Doktorlar en son 18 yaşına kadar yaşayabilir diyorlar. Ama ben evladımın yaşam standartlarını yükselterek daha fazla yaşatmak istiyorum." dedi.

'ABLAMI ÇOK SEVİYORUM'

Gülce'nin 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki kardeşi Ebrar Minaz da sürekli ablasıyla vakit geçirdiğini söyledi. Ablasına sürekli kitap okuduğunu oyun oynayıp televizyon seyrettiklerini anlatan Ebrar Minaz, "Ablama yardım etmelerini daha çok yaşamasını istiyorum. "diye konuştu.

Konya Engelli Kızına Bakabilmek Için Iş Istiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Engelli Kızına Bakabilmek Için Iş Istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement