'Köpeklerin İsyan Günü' Ekim'de Lizbon'da - Son Dakika
Güncel

'Köpeklerin İsyan Günü' Ekim'de Lizbon'da

\'Köpeklerin İsyan Günü\' Ekim\'de Lizbon\'da

Tiyatro Festivali'nin ortak yapımı olan 'Köpeklerin İsyan Günü'; festivalde gerçekleştirdiği prömiyerin ardından Ekim'de Lizbon'da, Kasım ayından itibaren de İstanbul'da seyirci ile buluşacak.

20.09.2016 08:05  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Köpeklerin İsyan Günü'; tiyatronun farklı alanlarında uzun yıllardır üretimde bulunan Ceren Ercan ve Mark Levitas'ın birlikte kurdukları Platform'un ilk oyunu. Ceren Ercan'ın yazdığı ve Mark Levitas'ın yönettiği oyunda Zuhal Gencer Erkaya, Kanbolat Görkem Arslan, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar rol alıyor. Burcu Salihoğlu'nun yardımcı yönetmenliği üstlendiği oyunun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer'e, hareket yönetimi Candaş Baş'a, ses tasarımı Ömer Sarıgedik'e, kostüm tasarımı ise Mehtap Yılmaz'a ait.

Oyun; Flaubert'in Madam Bovary isimli romanının günümüzde, Nişantaşı'nda geçen serbest bir uyarlaması. O sabah Nişantaşı'nda, köpek gezdiricisi olarak çalışan genç, bir kehanet fısıldar. Aynı sabah semtteki eski bir apartman dairesinde yaşayan yaşlı kadın, bakıcısı tarafından ölü bulunmuştur. Küçük lüksleri için hiç durmadan çalışıp, yıpranan evliliğiyle boğuşan Suzan'ın, annesinin ölümünden haberi yoktur. Köpekler semti saran kehanetin izini sürerken, geçmişin seçkinleriyle bugünün kazananları arasındaki çatışmaya ve her devrin kaybedenlerinin hikâyelerine uzanırız.
Avrupa'nın önemli tiyatro topluluklarını ağırlayan São Luiz Teatro Municipal'in programında ilk kez Türkiye'den bir tiyatro oyunu yer alacak. Oyun Lizbon'da 14-15-1 6 Ekim tarihlerinde üç temsil gerçekleştirecek. 'Köpeklerin İsyan Günü'; İstanbul'da 6 Kasım'dan itibaren Zorlu PSM Studio'da izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Köpeklerin İsyan Günü' Ekim'de Lizbon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement