Korçık Deresi'nde İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Korçık Deresi'nde İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Korçık Deresi\'nde İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Hilvan'ın merkezinden geçip doğu ve batı yönlerinde olmak üzere ilçe merkezinden geçen Korçık Dere yatağında temizleme ve ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

29.05.2016 18:19

Havaların ısınmasıyla beraber çevreye kötü kokuların yayılmaması ve çevre sakinlerinin rahatsız olmaması için Korçık Deresi'nde başlatılan temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve Hilvan Belediyesi tarafından devam eden ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve DSİ ve Hilvan Belediyesi işbirliği ile hafta başından beri devam eden Korçık Deresi ıslah çalışmaları kapsamında iş makineleri ile temizlenen Korçık dere yatağında temizleme işlemi biten noktalarda gereken ilaçlamalar yapılıyor. Amacımız, gelen hava sıcaklarıyla beraber dere yatağındaki birikintilerin çevreye kötü koku yaymaması ve çevre sakinlerinin de bundan rahatsız olmamalarıdır. Bu yönde başlattığımız çalışmalarımız hafta sonu da devam edecektir" dedi.

Korçık Deresi'nin bir dere yatağı olduğunu ve yağmur sularından dolayı olası bir taşkınlığın önüne geçmek amacıyla kanalın yapıldığını belirten Bayık, çevre sakinlerinin bu konuda daha çok duyarlı olmasını istedi. Bayık "Kanalın yapılış amacı belli. Daha önce de dediğimiz gibi kanalın içerisine gelişigüzel yabancı maddeler atılmakta ve bu da akarın önünü kestiği için birikintilerin oluşmasına neden olmaktadır. Meydana gelen birikintiler de çevreyi rahatsız edici kokular yaymaktadır. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Bütün sokaklarımızda gereği kadar çöp konteynırımız varken çöp ve benzeri atıl durumdaki eşyaları kanalın içine atmamaya gayret gösterelim" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Korçık Deresi'nde İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement