Kornea Nakliyle Yeniden Görüyorlar - Son Dakika
Güncel

Kornea Nakliyle Yeniden Görüyorlar

Kornea Nakliyle Yeniden Görüyorlar

Konya'da görme kaybı olan iki hasta, organ bağışı sayesinde kornea nakli yapılarak yeniden görmeye başladı.

09.04.2013 16:08

Konya'da görme kaybı olan iki hasta, organ bağışı sayesinde kornea nakli yapılarak yeniden görmeye başladı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Konya'da geçtiğimiz Cuma günü kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Ayan (44)'ın bağışlanan organlarından korneası, görme kaybı yaşayan 2 hastaya nakledildi.

Özel Medline Konya Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fethi Energin ile beraberindeki ekip tarafından hastalara kornea nakilleri yapıldı. Korne nakli yapılan hastalardan 25 yaşındaki Ömer Yücel, bağışta bulunan aileye teşekkür ederek, kendisinin de organlarını bağışlayacağını söyledi. Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan Yücel, 'Keratokonus' hastalığı nedeniyle sol gözüne 3 yıl önce kornea nakli yapıldığını ancak bu kez hastalığın sağ gözünde nüksettiğini belirterek, "Sağ gözüm 10'da 1 oranında görüyordu. Kornea nakli olmam gerektiği söylendi ve sıra bekledim. Bu kez sağ gözümden kornea nakli oldum. Organlarını bağışlayana Allah rahmet eylesin. Organ bağışı çok önemli, 3 yıldır bekliyordum. Ölünce organlarımız toprak olacak. Dünyada geriye bir şey bırakmak istiyorsak organ bağışı yapalım. Bende organlarımı bağışlamayı düşünüyorum ve tüm aileme organ bağışı için gerekirse baskı bile yapacağım" dedi.

Nakil yapılan diğer hasta 64 yaşındaki Veli Kala, 'Katarakt' hastalığı nedeniyle görme kaybı oluşan sol gözü ile yeniden görmeye başlayacak olmasının sevincini yaşadığını dile getirdi. Katarakt nedeniyle her iki gözünden de ameliyat olduğunu, ancak sol gözünün hiç görmediğini belirten Veli Kala, "1 yıldır sol gözüm hiç görmüyordu. Bende organlarımı bağışlayacağım. Bir insana can vermek iyi bir şey" şeklinde konuştu.

Op. Dr. Fethi Energin, başarılı geçen ameliyatlarda kornea nakillerinin yapıldığını kaydetti. Organ bağışında halkın daha bilinçli olması gerektiğini ifade eden Energin, "Bu bağış sayesinde 2 hastamız yeniden görebilecek. Daha çok organ bağışı, daha çok kişinin görmesini ve sağlığına kavuşmasına yarar sağlayacaktır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kornea Nakliyle Yeniden Görüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement