Koruculardan Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika
Güncel

Koruculardan Çözüm Sürecine Destek

Koruculardan Çözüm Sürecine Destek

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.

29.03.2013 11:15  Güncelleme: 11:34

Serdar Açıl- Sarp Özer - Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, çözüm sürecine destek verdiklerini belirterek, "Yöre insanıyız. Akan kanın durmasını en çok biz isteriz" dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü ve emeklilerle birlikte 100 bine yakın geçici köy korucusu bulunduğunu söyledi. Koruculuk sisteminin terör örgütlerine karşı toplumsal duruşun göstergesi olduğunu dile getiren Kandemir, yıllardır terörle mücadelede en ön saflarda bulunan korucuların çözüm sürecine de destek verdiğini vurguladı.

"Yöre insanıyız. Akan kanın durmasını en çok biz isteriz" diyen Kandemir, korucuların her zaman devletini birliğinden, bütünlüğünden yana olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sürece destek veriyoruz, anaların ağlamasını istemiyoruz. Biz bölgemizin gelişmesini, insanlarımızın barış içinde yaşamasını istiyoruz. Kürt'üyle Türk'üyle kardeşçe yaşamaktan yanayız. Biz 30 yıldır askerimizle, polisimizle en ön saflarda terörle mücadele ettik. Canımızı ortaya koyduk. Bunu vatanını gerçekten seven yapabilir."

-"2 korucu kurtarılsın"-

Kandemir, terör örgütün elinde bulunan iki korucunun diğer kamu görevlileri gibi kurtarılmasını istediklerini söyledi. 30 yıldır terörle mücadele ettiklerini anlatan Kandemir, özlük haklarının iyileştirilmesini için beklentilerini de şöyle sıraladı:

"Korucularımız 850 lira alıyor. Emekli olduklarında 250 ila 300 lira maaş veriliyor. Bu maaş koruculara yetmiyor, geçinemiyorlar. Korucuların yaptığı görevle aldığı maaş arasında uçurum var. Herhangi bir sosyal güvencemiz yok. Sigortası olmayan korucularımız yeşil karttan faydalanıyor. Sigortamızın yatırılıp, hak kazananın emekli edilmesini istiyoruz. Güvenlik güçlerimizin yararlandığı sosyal güvencelerden yararlanmak istiyoruz."

-Koruculara yönelik kurslar-

Koruculara yönelik kursların düzenlenmesini istediklerini kaydeden Kandemir,

"Özellikle okuma yazma bilmeyen korucuların okuryazar olmaları sağlanmalı. Belli eğitim seviyesindeki koruculara yönelik ise kişisel gelişimine katkı sağlayacak kurs ve seminerler düzenlenmeli. Koruculardan eğitim ve yaş kriterlerini sağlayanların diğer kamu hizmetlerine naklen geçişlerinin de yolu açılmalı" diye konuştu.

Kandemir, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde köy korucuları ile sürekli diyalog halinde olacak birer koordinatör görevlendirilmesini de talep ettiklerini bildirdi.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koruculardan Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement