Kosova Merkez Seçim Komisyonu: Erken Seçime Hazırız - Son Dakika
Güncel

Kosova Merkez Seçim Komisyonu: Erken Seçime Hazırız

Kosova Merkez Seçim Komisyonu: Erken Seçime Hazırız

Kosova Eski Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu'nun İstifasıyla Başlayan Erken Seçim Tartışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Erken Seçim Tartışmalarıyla İlgili Bugün Kosova Merkez Seçim Komisyonu -(kqz) Başkanı Valdete Daka ve Kqz Sekreterliği Şefi Cemayl Peçani ile Bir Araya Gelen Kosova Cumhurbaşkanı Geçici Vekili Yakup Krasniçi, Erken Seçimlere Gidilmesi Halinde Kurum Temsilcileriyle İstişarelerde Bulundu. Krasniçi, Kosova Merkez Seçim Komisyonu Temsilcisiyle Gerçekleştirdiği Görüşmede Erken Seçime Gidilmesi Halinde Kqz'nin Teknik Olarak İstenildiği Zamanda Hazır Oldukları Cevabını Aldığı Öğrenildi.

01.10.2010 19:29

Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu'nun istifasıyla başlayan erken seçim tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Erken seçim tartışmalarıyla ilgili bugün Kosova Merkez Seçim Komisyonu -(KQZ) Başkanı Valdete Daka ve KQZ Sekreterliği Şefi Cemayl Peçani ile bir araya gelen Kosova Cumhurbaşkanı geçici vekili Yakup Krasniçi, erken seçimlere gidilmesi halinde kurum temsilcileriyle istişarelerde bulundu. Krasniçi, Kosova Merkez Seçim Komisyonu temsilcisiyle gerçekleştirdiği görüşmede erken seçime gidilmesi halinde KQZ'nin teknik olarak istenildiği zamanda hazır oldukları cevabını aldığı öğrenildi.

45 gün içerisinde erken seçimlerin yapılması durumunda KQZ Başkanı Valdete Daka, şeffaf ve saygın bir seçim süreci için gereken bazı ön şartları Yakup Krasniçi'den istediği ifade edildi. İstenilen teknik konular yanında bütçenin sağlanması, lojistik destek, seçmen listeleri hazırlıkları, Kamunun bilgilendirilmesi, ülke dışında oy kullanılması ve uluslararası toplumun desteği olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Merkez Seçim Komisyonu: Erken Seçime Hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement