Konusu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) olarak belirlenen eğitim semineri, Kovancılar İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Eğitim toplantısının açılış konuşmasını Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Fahrettin Parlak yaparken, eğitim seminerinde Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Sağlık Memuru Selçuk Türker Şimşek görev aldı. Kovancılar İlçe müftülüğüne bağlı olarak görev yapan İmamlara yönelik düzenlenen eğitim seminerinde; Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının ne olduğu, belirtileri, bulaşma yolları, hastalıktan korunma yolları, hangi hayvanlarda görüldüğü ve hayvanlardaki belirtileri, kene ısırdığında ne yapılması gerektiği, KKKA nedeniyle vefat eden bir kişi ile karşılaşırlarsa ne yapmaları gerektiği hakkında bilgiler verildi.
Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay konu ile ilgili yaptığı açıklamada: " Yaz aylarının gelmesi ile görülme sıklığı artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının ve hastalıktan korunma yollarının halkımız tarafından daha iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu hassasiyet üzerine çalışmalarımız devam edecektir." dedi.
Son Dakika › Güncel › Kovancılar'da Kkka Anlatldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?