Köy Hayatı Gören Öğrenciler, Yardımda Bulunup, Oğlak Sevdi - Son Dakika
Güncel

Köy Hayatı Gören Öğrenciler, Yardımda Bulunup, Oğlak Sevdi

Köy Hayatı Gören Öğrenciler, Yardımda Bulunup, Oğlak Sevdi

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kayı İlkokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşantılarını yerinde görmek istedikleri 16 köye ziyarette bulundu.

09.05.2013 12:56

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kayı İlkokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşantılarını yerinde görmek istedikleri 16 köye ziyarette bulundu. Öğrenciler, ihtiyaç sahiplerine yardım paketi verirken, okuma alışkanlığının geliştirilmesi için kitap hediye etti.

Okul Müdürü Özgür Yılmaz, Proje Koordinatörü Nilgün Erdoğan, sınıf öğretmen ve öğrencileriyle birlikte düzenledikleri geziler sayesinde köylerden taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin durumunu daha iyi anlayabilme imkanı bulduklarını, köy hayatının güzellikleriyle çileli yaşamlarını, topumun sahip olduğu manevi değerleri daha iyi anlatmayı hedeflediklerini belirtti. Öğretmen ve öğrenci velilerinin hazırladığı yardım paketleri, köydeki ihtiyaç sahiplerine verildi. Köylerde okuma alışkanlıklarını arttırmak için Milli Eğitim onaylı dünya klasiklerinden 100 temel eser hediye edildi. Köy sakinleri ve öğrenciler köy konağında okuma saati yaptı.

Son olarak Kılıçlar ve Sarılar Köyü'ne giden öğrenciler, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta insanları da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler, proje kapsamında hamur açmayı, süt sağmayı ve ağaç dikme etkinliklerine katıldı. Köy konağında sohbetlere katılıp, yaşlılardan nasihatler dinleyen öğrenciler, mezarlıkları ziyaret etti. Öğrenciler, ilk defa köy yaşamını görmenin sevincini yaşarken, tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı buldu. Köylerde süt sağımını gören öğrenciler, oğlakları da sevmeyi ihmal etmedi. - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Hayatı Gören Öğrenciler, Yardımda Bulunup, Oğlak Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement