Köy Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika
Güncel

Köy Yolları Asfaltlanıyor

Köy Yolları Asfaltlanıyor

İzmir İl Genel Meclis başkanı Serdar Değirmenci, asfaltlama çalışmaları yapılan köylerde incelemelerde bulundu.

23.07.2012 13:09

Serdar Değirmenci havaların ısınması ile birlikte asfalt sezonunun açıldığını belirterek, "2012 yılı içinde üretim yollarımızı ve köy yollarımızı asfaltlamaya devam edeceğiz" dedi.

Serdar Değirmenci, yıl içinde özel idareye bağlı 597 köyün yollarının yenilenmesi ve onarılması hakkında alınan meclis kararlarının yaz mevsiminin gelmesiyle hayata geçirildiğini belirtti.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Havaların ısınması ile başlayan yol asfaltlama ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Meclis Başkanı Değirmenci, "İzmir İl Genel Meclisi olarak kırsal kesime ayrı bir önem veriyoruz. Hizmet dönemimiz boyunca tüm meclis üyelerimizle birlikte kırsal kesimin hayat standardını yükseltmek için, şehirde ne varsa, köyde de o olacak anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.

2012 yılı içinde kırsala rekor düzeyde ödenek ayırdıklarının altını çizen Başkan Değirmenci, "2012 yılı bütçesi ek bütçe ile birlikte 182 milyon lira olarak belirlendi. Bu bütçeden 74.513.000.-TL ile kırsal kesime 2012 yılında hizmet vereceğiz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kırsala rekor sayılacak bir ödenek ayırdık" diye konuştu.

Üretim yolları ve köy yollarının asfaltlanması, onarımlarının yapılması işi için 2012 yılında 7.060.402,88-TL ödenek ayırdıklarını söyleyen İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İl Özel İdaresi programı çerçevesinde ilimiz köy yollarının alt yapısının iyileştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla programımızda bulunan;124 Km yolda tesviye çalışması, 112 km yolda onarım ve 201 km yolda ise stabilize yapacağız" dedi.

Asfalt döküm işlemlerini yerinde inceleyen Meclis Başkanı Değirmenci, Köydes programından da bahsederek; "Köydes programı kapsamında; 1. kat ve 2. kat asfalt sathı kaplama programına bu yıl 4.265.000. TL ödenek ayrıldı. Ayrılan bu ödenek ile 131 km yolda 1. ve 2. Kat asfalt çalışması yaparken, Bayındır Sarıyurt sanat yapısı, Çeşme Ildır Çayağzı'nda ise parke taş döşeme işlerini de bitireceğiz. Yapılan tüm bu çalışmaları tüm İl Genel Meclisi Üyelerimizin katkıları ve Özel İdare personelinin özverili çabalarıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köy Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement