Köylüler "Çıpıt" Dokuyup Para Kazanacak - Son Dakika
Güncel

Köylüler "Çıpıt" Dokuyup Para Kazanacak

Köylüler "Çıpıt" Dokuyup Para Kazanacak

Balıkesir'de İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 'çıpıt' dokuma kursuna katılan 25 kursiyer meslek sahibi oldu.

13.02.2014 11:19

Balıkesir'de İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 'çıpıt' dokuma kursuna katılan 25 kursiyer meslek sahibi oldu. Kursiyerler sertifikalarını Vali Ahmet Turhan'ın elinden aldı.

Balıkesir'in Karesi ilçesine bağlı Turplu köyünde 25 kadın kursiyer "çıpıt dokuma" kursu ile hem iş, hem de meslek sahibi oldu. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 256 saatlik kurs süresince 25 kursiyer günlük 20 lira harçlık aldı, aynı zamanda da eski kumaşlardan çıpıt, yani kilim dokuyarak ailelerine ekonomik katkı sağlamış oldu.

Turplu köyünde düzenlenen sertifika törenine katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Buraya her geldiğimde kendimi köyümde gibi hissediyorum" derken, talep gelmesi halinde kursları tekrarlayabileceklerini söyledi. Vali Turhan, "Sizlere hizmet etmek bizler için bir onur kaynağı. Geleneksel sanatlarımızın tekrar hayat bulması ve köylülerimize kışın geçimini sağlayacağı bir ekmek kapısı kazandırılması açısından çıpıt dokuma kursu güzel bir kurs oldu. Bu kursun organize edilmesinde emeği geçenleri ve burada eğitim gören kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte ilimizin büyükşehir statüsüne geçmesi ile köylerimizde daha güzel hizmetler olacağını düşünüyorum. Köylülerimize her zaman kapım açık olacaktır. Köylülerimizden talep gelmesi durumunda yeni kurslar açacağız" dedi.

Çıpıt dokuma tezgahını inceleyen Vali Ahmet Turhan, kursiyerlerle birlikte kumaş kesti ve çıpıt hakkında bilgi aldı. Turplu köyündeki kadınlarla da sohbet eden Vali Turhan, ilkokul öğrencilerine ve köydeki diğer çocuklara oyuncak hediye etti. Törene Vali Ahmet Turhan ile birlikte Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mustafa Canseven katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylüler 'Çıpıt' Dokuyup Para Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement