Kredi Kartı Teknolojisinin Geleceği - Son Dakika
Güncel

Kredi Kartı Teknolojisinin Geleceği

Kredi Kartı Teknolojisinin Geleceği

Mehmet Sezgin Boyden Liderlik Serisi'nde kredi kartı teknolojisinin geleceğini anlattı.

07.11.2012 11:19

Garanti Ödeme Sistemleri İcra Kurulu Başkanı ve BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) Global Ödeme Sistemleri Başkanı Mehmet Sezgin, yönetici araştırma alanında bir dünya lideri olan Boyden'in yayını olan Boyden Liderlik Serisi'nin son sayısında kredi kartı ve çip teknolojisinin geleceğini anlattı. Mehmet Sezgin; global ödeme pazarının geleceği, ABD bankalarının kaçırdığı fırsatlar, rakiplerle ve çeşitli ortaklarla işbirliği yapmanın önemi ve genç yöneticilerin neden daha global bir deneyim araması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Boyden World Corporation Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Trina Gordon, Mehmet Sezgin ile ilgili olarak "Sezgin'in çeşitli global bölgelerde gösterdiği geçmişteki güçlü performansı bankacılık ve pazar büyümesi sağlama alanında özgün bir perspektif geliştirmesini sağlamıştır." yorumunda bulundu.

Boyden Türkiye Genel Müdürü Özlem Ergün ise şu açıklamalarda bulundu: "Mehmet'in bankacılık, teknoloji ve müşteri odaklı pazarlama alanındaki yenilikçi liderliği son derece etkileyicidir. Elde ettiği başarı, Türkiye'den ve diğer önemli gelişmekte olan pazarlardan çıkan dünya standartlarında yöneticilik becerisinin fevkalade bir örneğidir."

Mehmet Sezgin 2012 yılında Garanti Ödeme Sistemleri Eşbaşkanı ve BBVA'da Global Ödeme Sistemleri Başkanı olarak atanmıştır. Sezgin Türkiye'deki Garanti Bankası'na ilk olarak 1999 yılında katılmıştır. Kendisi bankanın yüzde yüz iştiraki olan Garanti Ödeme Sistemleri'nin kurucusu ve İcra Kurulu Başkanıdır. Garanti kart sunuş hacmine göre kredi kartı sunan kuruluşlar arasında Avrupa'daki en büyük 6. kuruluştur. Bankanın "bonus kart" sadakat programı dünyadaki diğer pek çok programa örnek olmuştur. Garanti, temassız ve NFC çözümlerde yenilikçi bir role sahiptir.

Sezgin Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kredi Kayıt Bürosu (KKB), Garanti Teknoloji ve Garanti Romanya'nın yönetim kurulu üyesidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur ve Massachusetts Üniversitesi'nde MBA yapmıştır.

Mehmet Sezgin ile yapılan röportajın tamamı ve Boyden şirketinden Sayın Ergün ile "Türkiye'de Yeteneklerin Yükselişi" hakkında yapılan ek söyleşiye www.boyden.com adresinden ulaşılabilir.

Boyden Liderlik Serisi'nin önceki sayılarında Automobili Lamborghini S.p.A. Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Stephan Winkelmann, Banco BIC Português İcra Kurulu Başkanı Luís Mira Amaral, New York Güvenlik Analistleri Topluluğu (NYSSA) Başkanı Kathy O'Connor, Shutterfly Inc. Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Jeffrey Housenbold, Bladex İcra Kurulu Başkanı Jaime Rivera, Statoil Başkanı Svein Rennemo, Telenor Başkan Yardımcısı ve Grup Direktörü Kristin Skogen Lund, Chinatrust Commercial Bank Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Michael DeNoma, PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, Harvard Kamu Yönetimi Merkezi Müdürü ve eski başkan danışmanı David Gergen, California, Berkeley Üniversitesi Kamu Politikası Profesörü ve eski ABD Çalışma Bakanı Robert Reich ve Jarden Corporation İcra Kurulu Başkanı James E. Lillie röportajları yer almaktadır. Röportajların tümüne Boyden web sitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kredi Kartı Teknolojisinin Geleceği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement