Prospektüsünde kronik kas iskelet ağrısı veya fibromiyalji endikasyonu olan ilaçlar; romatoloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve algoloji uzmanları tarafından veya bu hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak yine bu hekimlerce reçete edilebilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar raporlu olsa dahi kullanım dozuna göre bir ayı geçmeyecek sürelerde en fazla bir kutu ödenecek. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınacak. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilecek. Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle ilk seferde en fazla bir aylık doz olarak uygulanacak ilaçlar arasına "eritropoietinler ve darbopoetinler" eklendi. Böylece ilaçların topikal ve parenteral formları, serumlar, enteral ve parenteral beslenme ürünleri, tıbbi amaçlı mamalar, diyaliz solüsyonları, eritropoietinler ve darbopoetinler ile majistral ilaçlar için bu fıkra ilk seferde en fazla bir aylık doz olarak uygulanacak.
-KRONİK KAS İSKELET AĞRISI VE FİBROMİYALJİDE İLAÇ KULLANIM İLKELERİ-
Prospektüsünde kronik kas iskelet ağrısı veya fibromiyalji endikasyonu olan ilaçlar; romatoloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve algoloji uzmanları tarafından veya bu hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak yine bu hekimlerce reçete edilebilecek. Tebliğ 5 gün sonra yürürlüğe girecek.
Son Dakika › Güncel › Kronik Kas, İskelet Ağrısı Endikasyonlu İlaçlar, Uzman Hekim Raporuyla Reçete Edilebilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?