Ktü 51. Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Ktü 51. Akademik Yılı Açılış Töreni

Ktü 51. Akademik Yılı Açılış Töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni bugün gerçekleştrildi.

11.10.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni bugün gerçekleştrildi.

Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye'nin dördüncü üniversitesi olan KTÜ'nün 17 fakülte, 7 enstitü, devlet konservatuarı, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunda 2 bin 171 akademisyen ve bin 840 idari personelle ülkeye hizmet ettiğini hatırlattı.

KTÜ'nün 55 bin öğrenciye eğitim verdiğini dile getiren Baykal, "Üniversitemiz bugün itibarıyle 55 bin öğrenciye eğitim vermektedir. Mezun sayımız 170 bine ulaştı. KTÜ'nün bu kurumsal kimliği, ülkemiz insanının tamamının katkılarıyla Trabzon'da oluşmuş büyük bir değerdir. Bu iki yönlü hareketlilik evrensel ile yerellik arasına sıkışan ulusal kimlikleri, bütün dünyada önemli sorunlarla karşı karşıya getirmiştir. Bildiğiniz gibi ülkemiz de bir taraftan bölgesel ve küresel bir aktör olmaya çalışırken diğer taraftan ulusal kimliğimizi tahrip eden, bu topraklardaki bin yıllık kardeşlik kültürünü erozyona uğratan ve bir asır önce küresel emperyalizme karşı Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiğimiz milli mücadele ruhunu zedeleyen yerelleşme ve bundan kaynaklanan sorunlar yaşamaktadır. Biz, bin yıllık kardeşlik ruhunu ve kültürünü yeniden inşa edecek ve içinde bulunduğumuz yeni bin yılı kucaklayacak şekilde yolumuza devam etmek azmindeyiz" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise yaptığı konuşmada, KTÜ'nün yarım asrı aşan akademik hayatı ile ilin, bölgenin ve ülkenin gelişmesinde lokomotif olduğunu vurguladı. Vali Öz, "Dünyada önemli bir değişimin ve dönüşümün yaşandığı, kalkınmada postmodernizmden sonra yeni sistem arayışlarının yoğunlaştığı, geleneksel kamu yönetiminden yeni kamu yönetimine oradan da yönetişime geçişin tartışıldığı, uluslar arası ve uluslar üstü kurumların giderek devletlerin ve toplumların bütün alanlarına müdahalesi konusunda daha güçlü kurumsal ve hukuksal altyapının oluştuğu, bilgi toplumundan bilişim toplumuna geçişin yaşandığı bir dünyada artık devletler ve toplumlar belli çalışmaları yaparken, sistemleri kurarken, daha dikkatli, bilime ve teknolojiye dayanan sistemler kurmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, KTÜ'nün tüm insanlığa ışık tuttuğunu belirterek, "KTÜ'nün 51. Öğretim yılının idrak edilmesi şehir olarak bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır. KTÜ, bilim ve teknolojinin, insan ahlakı ve hoşgörünün merkezidir. Tüm insanlığa ışık tutuyor, tutmaya da devam edecektir. KTÜ bölgede 5 üniversitenin kuruluşunu sağladı. Bunun yanında sonyıllarda giderek artan bir biçimde Türkiye'de tercih edilen bir üniversite haline geldi. 170 bini aşkın mezunuyla ülkemizde adeta bir yıldız olmaya devam ediyor. Trabzon Belediyesi olarak üniversitemize her zaman hizmetkar olmaya hazırız" diye konuştu.

Tören müzik dinletisinin ardından doktoralarını tamamlayanlara doktora mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement