Kültürlü Cinayet Zanlısı 11 Yıl Sonra Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kültürlü Cinayet Zanlısı 11 Yıl Sonra Yakalandı

Kültürlü Cinayet Zanlısı 11 Yıl Sonra Yakalandı

Adana'da kan davasından dolayı bir kişiyi öldürdüğü ileri sürülen şahıs 11 yıl sonra Antalya'da yakalandı.

09.04.2013 10:56

Adana'da kan davasından dolayı bir kişiyi öldürdüğü ileri sürülen şahıs 11 yıl sonra Antalya'da yakalandı.

Türkçe, Rusça, İngilizce ve Zazaca olmak üzere 4 dil bildiğini ve iş adamı olduğunu söyleyen zanlı adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 4 Aralık 2001 yılında meydana geldi. İddiaya göre, engelli Erdal Tivsiz'in (35) ağabeyi 1990 yılında Hacı T. tarafından öldürüldü. Bunun üzerine iki aile arasında kan davası başladı.

Tivsiz'de 2001 yılında Hacı T'nin akrabası olan Kadir Karaca'yı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 2001 yılında tüfekle vurarak öldürüp kaçtı. Ancak aradan 11 yıl geçmesine rağmen Tivsiz bir türlü bulunamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri 1.5 yıl önce Tivsiz'in bütün akrabalarının nerede yaşadığını tek tek tespit etti. Tivsiz'in Çorum'da yaşayan kardeşinin yeni kimlik çıkardığı tespit edildi. Daha sonra bu kimlikle Antalya Kepez'de işlem yaptığı belirlendi. Bunun üzerine Adana polisi harekete geçti. Yapılan operasyonda Erdal Tivsiz, kardeşi üzerine düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanarak emniyete getirildi.

Emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen Tivsiz, "Adana polisine helal olsun. Türkiye'nin 80 ilindeki polisleri kandırdım, Adana polisini kandıramadım. Bu arkadaşlar kurnaz çıktı. Beni 11 yıldır kimse yakalayamıyordu Adana polisi yakaladı" dedi.

Tivsiz daha sonra basın mensuplarının "Antalya'da tatilde miydin?" sorusuna, "Ben iş adamayım, Rusça, Türkçe, İngiliz ve Kürtçe'nin kardeşi Zazacayı biliyorum" dedi.

Zanlı daha sonra güvenlik kamerası ile korunan ve içinde küçük nezarethane olan bir araç ile adliyeye sevk edildi.

Şahıs adliyede savcının karşısına çıktğında kan davasından adam öldürmediğini söyleyerek, "Ben kan davasından adam öldürsem Hacı T'yi öldürürdüm akrabasını öldümezdim. Bu adam benim motosikletime çarptı tartıştık beni darp etti bende öldürdüm. Bu kan davası değil" dedi.

Zanlı daha sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültürlü Cinayet Zanlısı 11 Yıl Sonra Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement