Küre Dağları Milli Parkı Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Küre Dağları Milli Parkı Sempozyumu

Küre Dağları Milli Parkı Sempozyumu

Küre Dağları Milli Parkı sempozyumu Ankara'da gerçekleştirdi.

09.10.2012 08:29

"Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi"nin tamamlanması münasebetiyle düzenlenen "Küre Dağları Milli Parkı Sempozyumu" Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, Bartın Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu'nun katılımı ile Ankara Hilton Otel'inde gerçekleştirildi.

Küre Dağları Milli Parkı tanıtım belgesellerinin gösterimleri ile başlayan sempozyumun açılışında Ulus İlçesi Aşağıçerçi Köyü Kalkındıma-Güzelleştirme Derneği Başkanı Galip Arslan'da bir konuşma yaptı. Aslan konuşmasında, Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan bir sivil toplum kuruluşu olarak Milli Parkın korunması ve tanıtılması anlamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi ve desteklerinden dolayı Milli Park yetkililerine ve Milletvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'da yaptığı konuşmada, "Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi" nin daha bir başlangıç olduğunu belirterek, bundan sonra da Küre Dağları Milli Parkı ile ilgili projelerin devam edeceğini söyledi.

PAN Parks sertifika töreni ve Küre Dağları Milli Parkı'nın tanıtımına katkılarından dolayı medya ödüllerinin de verildiği programda korunan alanların biyolojik çeşitliliğin korunmasındaki rolü konulu oturum ve Küre Dağları Milli Parkı deneyimleri paneli düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve protokol üyeleri, sempozyum çerçevesinde sergilenen standları gezdiler. Milletvekili Tunç, Küre Dağları Milli Parkının gelişimi için önem arzeden Drahna ile Cide bağlantı yolunun açılması ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık'la bir süre görüştü.

2008 yılında yürütülmeye başlayan Küre Dağları Milli Parkı ve çevresinde doğa koruma ve sürdürülebilir kaynak yönetiminin güçlendirilmesi; katılımcılık esasına dayalı, etkin, bütüncül, bir yönetim modeli oluşturulmasını hedefleyen Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi orta ölçekli bir Küresel Çevre Fonu (GEF) projesi olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi ve WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ortaklığında yürütüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küre Dağları Milli Parkı Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement