"Küresel Isınma ve Türkiye'de Su" - Son Dakika
Güncel

"Küresel Isınma ve Türkiye'de Su"

"Küresel Isınma ve Türkiye\'de Su"

Beylikdüzü'nde gerçekleşen "Küresel Isınma ve Türkiye'de Su'' konulu söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

06.12.2012 10:31  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, "Küresel Isınma ve Türkiye'de Su" konulu bir söyleşi yaptı. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve yoğun katılımın sağlandığı söyleşide Prof. Dr. Zekai Şen, "Ülkemizde ve dünyada küresel ısınmanın yol açacağı tehlikelere karşı alınan önlemler verim sağlamaya başlıyor. Ancak çalışmaların bunlarla sınırlı kalmaması gerekiyor. Konuyla ilgili her bireyin sorumluluk alması önemli. Ayrıca çevre temizliğinde daha hassas olunmalı. Dünyamızı temiz tutarsak yarınlara daha umutlu bakabiliriz" dedi.

"Su Kaynaklarımızı Korumak Zorundayız"

Türkiye ve Dünya'daki su kaynaklarının büyük bir bölümünün yer altında bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Şen, su kaynaklarımızı devlet ve toplum olarak korumak zorunda olduğumuzu, aksi takdirde gelecekte birçok sorun yaşanacağını ifade etti. Beylikdüzü'nde bulunan Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma sisteminin çok iyi bir çalışma olduğunu ve diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini ileten Prof. Dr. Şen, arıtma teknolojisinden faydalanmanın önemine de değindi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı adına katılan Başkan yardımcısı Osman Dinç, Prof. Dr. Zekai Şen'i Beylikdüzü'nde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendisine çiçek ve plaket takdim etti. Programa ayrıca Başkan yardımcısı Efrahim Yeşil ve birim müdürleri de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Küresel Isınma ve Türkiye'de Su' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement