Kürtçe Öğretmeni Adaylarının Atanma Talebi - Son Dakika
Güncel

Kürtçe Öğretmeni Adaylarının Atanma Talebi

Kürtçe Öğretmeni Adaylarının Atanma Talebi

MAÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan ve 19 gündür açlık grevi yapan Kürtçe öğretmeni adayları eylemlerine son verdi.

12.09.2014 18:14

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan ve 19 gündür açlık grevi yapan Kürtçe öğretmeni adayları eylemlerine son verdi.

Mardin Karayolları Parkı'nda dönüşümlü açlık grevi yapan öğretmen adayları adına açıklama yapan Kürtçe öğretmenleri platformu sözcüsü Ömer Öncel, 19 gündür sürdürdükleri eylemi bitirme kararı aldıklarını söyledi.

"Açlık grevimiz sürerken dün Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 'Yaşayan Diller ve Lehçeler' adı altında 18 kişinin atanacağını öğrendik. Biz 18 Kürtçe öğretmeni atanacağını düşünsek de bu başlıkta başka diller de var" diyen Öncel, bu sayıdan daha az Kürtçe öğretmeni atanacağını düşündüklerini savundu.

Öncel, şunları kaydetti:

"Türkçe ders veren 800 bin öğretmeni olan Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kürtçe'ye sadece 18 kişilik bir atama yapacak olması tam bir hayal kırıklığıdır. Bunu dilimize karşı yapılmış bir değersizleştirme olarak görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçen yıl verilen sözler doğrultusunda çözüm sürecinde bir kontenjan belirlenemez miydi?"

"Her şeye rağmen eylemin sonuç verdiğine inanıyoruz" ifadesini kullanan Öncel, anadil konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, "Kürtçe öğretmenlerinin etrafında anadil bilinciyle farklı siyasi kesimlerin bir araya gelmesi güzel bir gelişme" diye konuştu.

Eylemlerinin boyut değiştireceğini dile getiren Öncel, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı başta olmak üzere çok sayıda ilgili ve yetkili kişiye anadil talebimizi içeren mektuplar göndermek için kampanya başlattık. Bir hafta sürecek bu eylemimizin de halk nezdinde karşılık bulmasını arzuluyoruz. Atanacak Kürtçe öğretmenlerine başarı diliyoruz."

Kürtçe öğretmen adayları, açlık grevi yaparken kullandıkları malzemeleri IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Yezidilere göndereceklerini belirtti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürtçe Öğretmeni Adaylarının Atanma Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement