Kurtuluş Balosu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Balosu Yapıldı

Kurtuluş Balosu Yapıldı

Baloda ilk kez Keşan Marşı seslendirildi.

20.11.2012 16:56

Keşan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 90.yıldönümü nedeniyle 19 Kasım 2012 Pazartesi günü akşamı Köşk Düğün Salonu'nda Kurtuluş Balosu düzenlendi.

Saat 19.30'da başlayan baloya Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmenedereli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, İP İlçe Başkanı Çetin Alabak, Keşan ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Jandarna Komutanı J.Yzb. Engin Sakallıoğlu, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri ile 900'e yakın vatandaş katıldı.

Gece Yakup Uçucu ve arkadaşlarının fasıl müziği ile başladı. Uçucu ve arkadaşları konuklardan büyük alkış topladı.

Keşan Belediyesi Halk Oyunları ve tiyatro ekibinin sergilediği mizansen büyük beğeni topladı.

Bu mizansenin ardından tüm salon hep beraber 10.Yıl Marşı'nı söyledi.

Ardından gecenin açış konuşmasını yapan Özcan, "Hepiniz kurtuluş gecemize hoş geldiniz.Az önce bir sunum izlediniz o sunum 90-95 öncelerini anımsatan o günlerin emeğini vatanseverliğini yurtseverliğini gösteren bir sunumdu.Bugün buralardayız nüfusumuz arttı.Sofralarımız güzelleşti. Düne kadar kağıt peçete bulamazken bugün 19 Kasım yazılı kağıt peçeteler var elimizde.Şunu söylemek istiyorum. Eğer bir yerlerden bir yerlere gelmişsek geçmişte bu ülke için bu memleket için bu vatan için birilerinin bunda emeği vardır kanı vardır canı vardır.Şu Trakya topraklarında özelikle Keşan'da her bir ailenin geçmişinde bu vatan için vatana bıraktığı şehidi gazisi vardır.

Öncelikle 17 Kasım 2012 Cumartesi günü şehit edilen 5 askerimiz için ulusumuza başsağlığı diliyorum. Kendilerine Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu ülke çok şehitler verdi çok gaziler bıraktı. Şükürler olsun bugünlerdeyiz. Biz Trakyalılar olarak Keşanlılar olarak devlet denen nesnenin ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. Son 200 yılda bizi coğrafyamız savaşlarla acılarla dolu günler yaşamış. Şu anda 90 yıl önce nasıl 3 Yıllık Yunan esaretinden kurtulduğumuzun coşkusunu yaşıyorsak bugünde hepimiz yarın da 90 değil 5 90 sene yine bunu coşkuyla yaşayacağız. Devletimi seviyorum, ülkemi seviyorum. Geçmişime sahibim, Cumhuriyeti seviyorum. Demokrasiyi seviyorum, insanları seviyorum, insan haklarına bağlıyım" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından Keşan kent Konseyi'nin konseri izleyenlerden büyük beğeni toplarken Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan eşleriyle gecenin açış dansını gerçekleştirdiler.

Ardından Keşanlı Sanatçı Ahmet Gürsel, 90 yıl önce yazılan Keşan Marşı'nı ilk kez Keşanlılara sundu ve büyük beğeni topladı.

Gürses daha sonra da söylediği Türk Sanat Müziği parçalarıyla da konuklara güzel müzik ziyafeti sundu.

Gürses'ten sonra sahne alan Cüneyt Şentürk'de Rumeli Türküleri ile salondakileri coşkusunu arttırdı ve geceye katılanlar Şentürk'ün türküleri ile sahnede doyasıya eğlendiler.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da, Şentürk'ün Selanik Türküsü'ne eşlik ederek salondan büyük alkış topladı.

Şentürk'ün ardında sahneye çıkan Mine Koşan'da söylediği güzel şarkılarla geceye son noktayı koydu ve salondakilere güzel bir müzik ziyafeti sundu. Koşan'ın konseri sırasında Oya Pınar'da söylediği güzel şarkılarla geceye renk katan isim oldu.

Gece Yakup Uçucu ve arkadaşlarının müziği eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Balosu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement