'Lan Cinayeti' Sanığına Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

'Lan Cinayeti' Sanığına Ömür Boyu Hapis İstemi

\'Lan Cinayeti\' Sanığına Ömür Boyu Hapis İstemi

Adana'da, 'lan' kelimesi yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

30.04.2013 15:26  Güncelleme: 17:47

Olay, 11 Ocak 2013'te merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki Ata Park'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir kişi, iki arkadaşıyla parkta gezerken, yaktıkları ateşin etrafında oturan 8 kişilik grupta bulunan kişiye, "Ne bakıyorsunuz lan?" diyerek onlara laf attı. Bu söze sinirlenen şahıs, gruptakilerle tartışmaya başladı. Kendisine bıçak çekenleri uzaklaştırmak için belindeki tabancayı çeken şahıs, karşı gruptan iki kişiye ateş açtı. Biri başından, Diğeri bacağından yaralandı. Şüpheli kaçarken, yaralılar hastaneye götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri şüpheli ile olay sırasında yanında olan arkadaşlarını 15 Ocak'ta yakaladı. Şüpheli, silahı kendisinin kullandığını itiraf etti. Sorgusunda, olaya 'lan' sözünün neden olduğunu ileri süren Kartalmiş, "Parka girdik, 7-8 kişilik grup ateş yakmış etrafında oturuyordu. Bizi görünce, içlerinden biri bana 'Ne bakıyorsun lan?' dedi. Bu söz ağrıma gitti. Yanlarına gidip konuşmak istedim, bıçaklarla etrafımı sardılar. Kendimi savunmak için tabancamı çektim, boğuşurken ateş aldı. Kime isabet ettiğini bilmiyorum" dedi.

HASTANEDE ÖLDÜ

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Şüpheli tutuklanırken, arkadaşları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başından kurşunla yaralanan kişi ise 19 Ocak 2013'te tedavi gördüğü hastanede öldü.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu sanık şüpheli hakkında, cinayetten ömür boyu, yaralama suçundan da 4.5 yıla kadar hapis istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Lan Cinayeti' Sanığına Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement