Leman Sam ''IŞİD'li Kurban Bayramı Tweeti'' Davasından Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Leman Sam ''IŞİD'li Kurban Bayramı Tweeti'' Davasından Beraat Etti

Leman Sam, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle "halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan yargılandığı davadan beraat etti.

15.03.2016 13:21  Güncelleme: 14:37

Kurban Bayramında sosyal medya hesabı Twitter'dan attığı "IŞİD'le masum hayvanın boğazına bıçak dayayan aynı duygudadır" tweetiyle tepkileri üzerine toplayan sanatçı Leman Sam yargılandığı davada beraat etti.

AVUKATIYLA BİRLİKTE KATILDI

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında zorla getirilme kararı bulunan Leman Sam ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Sam, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı tweetin yanlış anlaşıldığını iddia ederek, "Söz konusu tweetimde yanlış bir ifade bulunmamaktadır. Kimsenin dini inanışına hakaret etme ve halkı aşağılama amacı taşımamaktadır. Böyle şeylerle yargının meşgul edilmesi bana doğru gelmiyor. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada söz alan müşteki Barbaros Kocaman, dini inanışların insanın vicdanını ilgilendiren konular olarak tanımlayarak, "İnsanları öldürenlere terörist denir. Ankara'da yaşanan olay gibi. Kurban Bayramı'nda inancı gereği kurban kesenlere terörist denemez. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatı Hikmet Yar Ceylan ise davaya konu olan tweette hiç bir dini inanışa yönelik hakaretin söz konusu olmadığını, böyle bir ibarenin bulunmadığını savunarak müvekkilinin beraatini talep etti.

Hakim, sanık Leman Sam hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan açılan davada suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

''YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM''

Karar sonrası adliye önünde açıklama yapan şarkıcı Leman Sam, tweetinin yanlış anlaşıldığını ve kimsenin öz değerlerine hakaret etmediğini iddia etti.

Hakimin sağ duyusuna güvendiğini ifade eden Sam şunları söyledi:

"Yargının bu tür ipe sapa gelmeyen şeylerle meşgul edilmesine karşıyım. Ülkenin çok önemli meseleleri var. Attığım tweetteki suçlamanın hiçbir tutar yanı yok. Ben zeki bir insanım. Kimsenin inancına kendi öz değerlerine dokunacak bir şey söylemem. Öyle bir niyetim de yok. İnsanlar, tweeti istedikleri gibi anlamışlar. Sonucunu da gördüler. Ben her zaman yazdıklarımın arkasındayımdır. Bunun için ne özür diledim ne de geri adım attım."

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle Leman Sam'ın "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu.

Leman Sam \'\'IŞİD\'li Kurban Bayramı Tweeti\'\' Davasından Beraat Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Leman Sam ''IŞİD'li Kurban Bayramı Tweeti'' Davasından Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dumanlı: izlemeyin arkadaş. dinsizler müslüman filmi izlemiyor. müslümanlar ne kadar dinsiz varsa bilerek veya bilmeyerek bir şekilde hizmet veriyor. kimi televizyonda kimi sosyal medyada kimi dağda. ortak değer inanç olmadığı sürece bu terbiyesizlik sürecek. 14 4 Yanıtla
  • hayvan gibi şey yapıyosunuz : ulan bu ülkede ne din ne şeref kalmıştır önce bu pislikleri temizleyin son pkk yı temizlersiniz 5 3 Yanıtla
  • ...: Kendisi deri elbise veya ayakkabı ve çanta kullanmışmı ?? 6 1 Yanıtla
  • asker: biz cahiliz başka bir anlamıvar madem ne demek istedigi bizede açıklasın 3 0 Yanıtla

Advertisement