Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması - Son Dakika
Güncel

Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması

Libya Başbakanı Zeydan\'ın Kaçırılması

Dışişleri Bakanlığı: "Libya halkının meşru temsilcilerine yönelik her türlü saldırıyı kabul edilemez buluyoruz"

11.10.2013 11:32

Dışişleri Bakanlığı, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın dün kaçırılmasına ilişkin olarak, Libya halkının meşru temsilcilerine yönelik her türlü saldırının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Zeydan'ın dün silahlı kişiler tarafından alıkonulmasından büyük endişe duyulduğu ve kısa bir süre sonra, sağlığına herhangi bir zarar gelmeden yeniden görevinin başına dönmesinin vahim olaydaki teselli kaynağı olduğu belirtildi.

Demokratik dönüşüm sürecinde bulunan Libya'da, halkın meşru temsilcisi olan Genel Ulusal Kongre tarafından göreve getirilen Başbakan Zeydan'a yönelik bu eylemin şiddetle kınandığı ifade edilen açıklamada, Libya halkının meşru temsilcilerine yönelik her türlü saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Libyalı kardeşlerimizin sorunlarına meşruiyet zemininde, barışçıl biçimde, diyalog yoluyla ve büyük bedeller ödeyerek gerçekleştirdikleri devrimin özgürlük, barış, demokrasi ve refah hedeflerine sadık kalarak çözüm bulmalarını arzu ediyoruz. Bu çerçevede, Libya'nın başta savunma ve güvenlik olmak üzere her alanda etkin, güvenilir ve hesap verebilir kamu kurumlarına kavuşması önem taşımaktadır. Ülkemiz bu konuda kardeş Libya'yı desteklemeyi sürdürecektir.

Libya'daki dönüşüm sürecine başından itibaren her türlü desteği sağlayan ülkemizin her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de Libya'nın yanında olduğunu yineliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement