Libya Yüksek Seçim Kurulu, vatandaşları oy kullanmaya teşvik etmek amacıyla "Oy Hakkını Kullan" sloganıyla kampanya başlattı.
Komisyon, Muammer Kaddafi'ye karşı başlattıkları ve 8 ay süren devrimde ölen binlerce Libyalıya atıfta bulunarak, "Senin Oyun Şehitlerin Oyudur, Oy Hakkını Kullan" sloganıyla internet sitesinde kampanya düzenledi.
Komisyon, internet sitesinde, devrimde yaralanmış bir kişinin fotoğrafını da yayımladı. Fotoğrafta, yaralının "seçim hakkını kazanmak için sevdiklerini kaybedenler var, bu merhaleye gelmenin bedeli ağır oldu. Oyunuzu kullanın" sözleri yer alıyor.
Caddelere de oy kullanmaya teşvik amaçlı pankartlar asıldı. Bazı vatandaşlar araçlarına "benim seçim kartım var" yazılı afişler asarak kampanyaya destek verdi. Libya'da genel seçimler 7 Temmuz'da yapılacak.
Muhabir: Baha Nimetullah
Yayıncı: Fatih Okumuş/ Tarkan Demir - TRABLUS
Son Dakika › Güncel › Libya'daki Genel Seçimler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.