Libya'dan, Sığınmacı Vatandaşlarına Ödenek - Son Dakika
Güncel

Libya'dan, Sığınmacı Vatandaşlarına Ödenek

Libya\'dan, Sığınmacı Vatandaşlarına Ödenek

Libya hükümeti, Mısır ve Tunus'ta sığınmacı olarak yaşayan vatandaşlarına 40 milyon dolar ödenek ayrıldığını açıkladı.

24.04.2014 22:34

Libya hükümetinin, Mısır ve Tunus'ta sığınmacı olarak yaşayan vatandaşlarının hayat şartlarının iyileştirilmesi için 50 milyon dinar (yaklaşık 40 milyon dolar) bütçe tahsis ettiği bildirildi.

Hükümet sözcüsü Ahmed el-Emin, basına yaptığı açıklamada, geçici Başbakan Ahmed es-Sini'nin, Tunus ve Mısır'da yaşayan sığınmacı ailelerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, ülke dışında yaşayan Libyalıların geri dönmeleri için teşvik edilmesini istediğini belirtti.

Hükümetin, bu ülkelerde yaşayan Libyalı sığınmacı ailelerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için 40 milyon dolar ödenek çıkarttığını ifade eden Emin, Vakıflar Bakanlığının, ailelere zekat fonundan ek ödeme yapacağını da kaydetti.

Resmi olmayan verilere göre, çoğunluğu Mısır ve Tunus'ta olmak üzere çeşitli ülkelerde 1 milyondan fazla Libyalı sığınmacı bulunuyor.

Ağustos 2011'de 40 yıllık Kaddafi rejimini deviren silahlı grupların yönetimi ele geçirmesinin ardından çok sayıda rejim yanlısı, güvenlik nedeniyle yurt dışına göç etmişti. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'dan, Sığınmacı Vatandaşlarına Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement