Liderlik Akademisi-2' Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Liderlik Akademisi-2' Eğitimleri Devam Ediyor

Liderlik Akademisi-2\' Eğitimleri Devam Ediyor

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen "Liderlik Akademisi-2" eğitimleri devam ediyor.

14.01.2014 16:35  Güncelleme: 16:34

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen "Liderlik Akademisi-2" eğitimleri devam ediyor.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen "Liderlik Akademisi-2" eğitimlerinin 2'nci dersi, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'nde düzenlendi. Eğitim programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Yrd. Doç. Dr Mehmet Taşdemir ve Yrd. Doç. Dr Nejla Tunay katıldı. Eğitimlerde Yerel Yönetimlerde Liderlik, Manevi Liderlerimiz, Liderlik Stratejisi, Vakıflarda Liderlik konularının işlendi.

"Kendime Engel Olmayacağım" konulu ders veren Yusuf Özkan Özburun, kendini geliştirmek adına yapılabilecek ilk şeyin kişiliğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Özburun," Engellerimizin farkına varmalıyız, özellikle iç engellerimizin. Bizi yere düşüren, kendimize taktığımız çelmelerdir. Gençlerin küçük gönüllü, küçük düşünceli olmamaları gerekir. En büyük engeller ise tembellik, iç disiplin zayıflığı, amaçsızlık, kötümserlik, kısa vadeli düşünme, iyi bir dinleyici olamamaktır" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Adnan Çoban ise, "Liderlik Psikolojisi- Stres ve Öfke Kontrolü" konusu hakkında gençleri bilinçlendirdi. Sınav korkusunun arzu edilen performansı göstermeye engel olduğunu dile getiren Çoban, bunun performans kaygısından kaynaklandığını belirtti. Kaygıların travmaya kadar gittiğini, travmanın ise çağımızın büyük tehlikelerinden biri olduğunu söyleyen Çoban, "Animasyon filmlerinden çizgi filmlere kadar hep bir travma sahnesi gösterilir. Özellikle Amerika toplumu başta olmak üzere hep bir travma toplumu oluşturulmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

Adnan Çoban'dan sonra söz alan Prof. Dr. Orhan Kural, "Etkin Yöneticilik ve Liderlik" konusu başlığında 'Yaşanabilir Bir Dünya İçin El ele' adlı dersini sundu. "Liderlik, mesafeyi iyi korumak, ne çok samimi ne çok resmi olmamaktır. Vakti doğru kullanmak gerekir. Hayat bir gündür, o da bugündür" diyen Kural, gençlerin gezgin olmaları, farklılık oluşturmaları, sözünde durmaları ve hiç bir şeyi unutmayıp not almaları gerektiğinin altını çizdi.

Katılımcıların memnuniyetlerini dile getirmesiyle son bulan "Liderlik Akademisi 2"programları, her ay iki farklı grup olmak üzere 17 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Liderlik Akademisi-2' Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement