LİSELİLER VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ATA'SINI KOREOGRAFİLERLE ANDI - Son Dakika
Güncel

LİSELİLER VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ATA'SINI KOREOGRAFİLERLE ANDI

İZMİR'de lise ve ortaokul öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84'üncü yıl dönümünde hazırladıkları koreografiyle andı.

10.11.2022 13:48  Güncelleme: 13:58

İZMİR'de lise ve ortaokul öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84'üncü yıl dönümünde hazırladıkları koreografiyle andı.

Konak ilçesindeki Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen ilk koreografide, 9 ila 12'nci sınıf öğrencileri katıldı. 190 öğrencinin yer aldığı koreografinin hazırlığı, 15 gün sürdü. Öğrenciler, önce bir saati simgeleyen daire oluşturdu. Ardından öğrenciler bedenleriyle akrep ve yelkovan oluşturdu. Öğrenciler ardından yine bedenleriyle saati 09.05'e ayarladı. Saatin altında da yine bir grup öğrenci bedeniyle Ata'nın ölüm tarihi olan 1938 rakamlarını oluşturdu. Ata'nın ölüm saatinde 8 rakamı yatık hale getirilip, 'sonsuzluk' simgesine dönüşerek koreografi tamamlandı.

Ödemiş ilçesindeki Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu 5 ve 6'ncı sınıfından 200 öğrenci de 3 günlük benzer bir koreografi hazırladı. Her iki koreografi de sosyal medyadan paylaşıldı.

LİSELİLER VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ATA\'SINI KOREOGRAFİLERLE ANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel LİSELİLER VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ATA'SINI KOREOGRAFİLERLE ANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement