Litvanya Başbakanı Butkeviçius, Gürcistan'da - Son Dakika
Güncel

Litvanya Başbakanı Butkeviçius, Gürcistan'da

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, resmi ziyaret için bu ülkede bulunan Litvanya Başbakanı Algirdas Butkeviçius ile bir araya geldi.

26.01.2015 15:31  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, resmi ziyaret için bu ülkede bulunan Litvanya Başbakanı Algirdas Butkeviçius ile biraraya geldi.

Hükümet binasında basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, en önemli görevlerinin Mayıs ayında Riga'da düzenlenecek "Doğu Ortaklık Zirvesi"ne katılmak ve Avrupa Birliği'nin (AB) güvenilir bir ortağı olarak başarı örneği göstermek olduğunu söyledi. Garibaşvili, Litvanya'dan gelen turistler sayesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerinde yaşanan gelişmelere de değinen Garibaşvili, "Bugün AB ile uluslararası toplumun desteğine hiç olmadığı kadar çok ihtiyacımız var" dedi.

Siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra savunma, güvenlik, tarım, eğitim, kültür ve diğer alanlarda da iki ülke arasındaki işbirliğinin örnek nitelikte olduğunun altını çizen Garibaşvili, ülkesinin Litvanya'nın kalkınma işbirliği programında öncelikli yer aldığını sözlerine ekledi.

Litvanya Başbakanı Butkeviçius da yaptığı açıklamada, hükümetler arası komisyonun iki ülke arasındaki işbirliğini etkinleştirme yönünde büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Butkeviçius, Litvanyalı iş adamlarının Gürcistan'da iş yapmaya hazır olduğu mesajını verdi.

Bölgedeki son gelişmeleri de değerlendiren konuk başbakan, şunları söyledi:

"Rusya'nın askeri saldırganlığı uluslararası toplum için bir uyandırma mesajıdır. Avrupa-Atlantik entegrasyonunun istikrarını, özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi korumada etkili olmak için birleşmeliyiz. Mariupol'de masum insanların öldürülmesini kınıyoruz. Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçılar terörü durdurmalı." - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya Başbakanı Butkeviçius, Gürcistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement