Lösev'in "İyilik Tırı" Kırıkkale'de - Son Dakika
Güncel

Lösev'in "İyilik Tırı" Kırıkkale'de

Lösev\'in "İyilik Tırı" Kırıkkale\'de

"İyilik Tırı" 2013 yılından bugüne kadar 42 ilde 2 bin 405 aileye yardım ulaştırdı

11.12.2013 15:29

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından, lösemili çocuklar ve ailelerine, kırtasiye, giysi, yiyecek gibi bağışları ulaştıran "İyilik Tırı" Kırıkkale'ye geldi.

LÖSEV Halka İlişkiler Biriminden Burç Tuna, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "İyilik Tırı"nın çeşitli illerdeki lösemili çocuklara ve ailelerine yardım malzemesi götürdüğünü söyledi.

LÖSEV'e ulaştırılan bağışları ailelere dağıttıklarını ifade eden Tuna, "Bugün Kırıkkale'deyiz. Burada bize kayıtlı olan ailelere, beyaz eşyadan kırtasiyeye, çeşitli yiyecek içecek ürünlerine kadar yardım ulaştırıyoruz" dedi.

Tuna, gönüllüler tarafından çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini de kaydetti.

Türkiye genelinde 14 binden fazla lösemi ve kanser tanılı hastalarının bulunduğunu ifade eden Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ezgi Başaran ise bu hastaları gittikleri kentlerde ziyaret ederek, elden onların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Ailelerin sosyal incelemeleri yaptıklarını, ihtiyaçların tespit edildiğini ve tıra yüklenerek ailelere teslim edildiğini anlatan Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2012 yılında 24 il dolaşarak bin 173 aileye yardımlarımızı ilettik. Bunların içerisinde kuru gıda, et kolisi, kıyafet, kırtasiye ve oyuncak malzemeleri bulunuyor. 2013 yılından bugüne kadar 42 ili dolaştık ve 2 bin 405 aileye ulaştık. İyilik Tırı Kırıkkale'nin ardından 17 Aralık'ta Afyonkarahisar'da olacak."

"İyilik Tırı"nı ziyaret eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat da ailelerin sorunlarını dinledi, yetkililerden çalışma ile ilgili bilgi aldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösev'in 'İyilik Tırı' Kırıkkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement