MEHMET ÇETİN - Voleybol 3. Lig Bayanlar C grubunda mücadele eden Karamangücü Gençlik takımının sporcuları, kitap okumayı sevdirmek amacıyla sahaya çıkmadan önce 1 dakika kitap okuyup, bu kitapları rakip takımın oyuncularına hediye ediyor.
Asıl amacı barış ve kardeşlik olan sporun birçok dalında şiddet ve kötü tezahürat gibi olumsuzluklar yaşanırken, Karamangücü takımının bayan voleybolcuları sıra dışı bir uygulama ile çevrelerine örnek olmaya çalışıyor.
Kısıtlı imkanlarla voleybol branşında Karaman'ı temsil eden sporcular, kitap okumanın önemine dikkati çekmek için her hafta maçlara kitap okuyarak çıkıyor. Sporcular, maç başlamadan önce rakip oyunculara başarılar dilerken de onlara çiçek yerine bu kitapları hediye ediyor.
Karamangücü Gençlik antrenörü Aslan Sami Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının 2012- 2013 sezonunda bölgesel ligde şampiyon olarak 3. lige çıktığını söyledi.
C grubunda mücadele eden takımlarının şu anda namağlup yoluna devam ettiğini ifade eden Şen, "Grupta set averajıyla ikinci sıradayız. Takımımız Karaman'ı temsil ediyor. Bu takım hem sahada hem de saha dışında sporun kardeşlik, barış ve dostluk olduğunu gösteriyor" dedi.
Takım olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Şen, şunları kaydetti:
"Sporcularımızın birçoğu üniversitelerin beden eğitimi bölümlerinde okuyan öğrenciler. Öğretmen olan arkadaşlarımız var. Sahada amatör ruhla mücadele ediyorlar. Son zamanlarda ülkemizde kitap okumanın yaygınlaşması için birçok projeler geliştiriliyor, kampanyalar yapılıyor. Sporcularımız da kitap okumanın sadece bir hobi olmadığını, yemek içmek gibi bir ihtiyaç olduğunu saha içinde göstermek amacıyla proje başlattı. Maç başlamadan önce saha içinde kitap okuyarak, bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyorlar. Mesaj veriyorlar. Gayet olumlu karşılanıyoruz. Spor müsabakalarında birçok sosyal mesajın verilebileceğini gösteriyoruz."
"Çiçek de güzel ama kitap kalıcı"
Takım kaptanı Cansu Yurtseven de hem deplasman hem de kendi sahalarındaki maçlarda seremoni öncesinde okuma bilincinin kazandırılmasına dikkati çekmek için 1 dakika kitap okuduklarını dile getirdi.
Daha sonra rakip oyunculara bu kitapları hediye ettiklerini anlatan Yurtseven, "Böylece topluma bir mesaj vermek, faydalı olmak istiyoruz. Genellikle maç başlamadan önce rakip oyunculara çiçek verilir, başarı dilenir. Çiçek de güzel ama kitap kalıcı bir şey. Rakiplerimiz kendilerine kitap uzatılınca ilk önce şaşırıyor. Sonra onların da mutlu olduklarını görüyoruz" diye konuştu.
Takımın oyuncularından Ekin Tezcan ise 18 yıldır voleybol sporu yaptığını belirterek, "Birçok takımda oynadım. Böyle bir uygulamayı Karaman'da gördüm. İlk defa böyle bir projeye destek veriyorum. Önce garipsedik. Sonrasında seyircilerden aldığımız destek ve sporcu arkadaşlarımızın mutluluğu bizi memnun etti. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - Karaman
Son Dakika › Güncel › Maç Öncesi Rakip Oyunculara Çiçek Değil Kitap Veriyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.