Madenciler Günlerini Kutladı - Son Dakika
Güncel

Madenciler Günlerini Kutladı

Madenciler Günlerini Kutladı

"4 Aralık Dünya Madenciler Günü" Siirt'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

09.12.2013 17:24

Siirt' te "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" kapsamında Park Elektrik A.Ş. tarafından gün anısına çeşitli etkinlikler düzenlenerek, Madenciler günü kutlandı.

Siirt Öğretmenevinde düzenlen etkinliğe, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim sadak, Şirvan kaymakamı İbrahim Özdel, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, Park Elektrik A.Ş. Genel müdürü Ramazan Yön, Şirvan maden ocağında çalışan yaklaşık 500 maden işçisi katıldı.

Açılışta konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Madencilik toplumların kalkınmasına yön veren en önemli sanayi kuruluşlarından birisidir. Madenciliğin iş gücü ve toplumsal kalkınmaya verdiği katkıyla ele alınması gerekir. İlimizde Park Elektrik tarafından Şirvan İlçemize bağlı Maden köyünde Bakır madeni çıkarılmakta ve önemli bir istihdam kaynağı oluşturulmaktadır. Park Elektirik Aş.'nin bu önemli yatırımı ilimiz için büyük bir önem teşkil eder" dedi.

Tüm Maden işçilerinin günlerini kutlayan Vali Aydın, "Çözüm süreciyle birlikte bölge genelinde tüm sektörlerde yatırımların arttığına dikkat çekerek, özelikle maden işçilerinin alın teri kurumadan tüm özlük haklarının verilmesi gerekir. Yer altında kazanılan para helal paradır. Alın teri ile kazanılan paradır. İşçilerini memnun edemeyen işletmeler başarılı olmaz. Bu duygularımla görevi başında yaşamını yitiren tüm işçilerimize Allahtan rahmet diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Park Elekrik A.Ş.Genel Müdürü Ramazan Yön ise yaptığı konuşmada;" Tüm Dünyada kutlanan Madenciler gününü, Şirvan İlçemize bağlı Maden köyünde çalışan işçi kardeşlerimizle birlikte bu yıl burada kutlamak istedik. Bunu geleneksel olarak her yıl kutlamayı planlıyoruz. Davetimize iştirak eden başta sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve diğer yetkililer olmak üzere, tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Madenciler Günlerini Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement