Ttk İş Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı, her yıl pana ayak üretim, hazırlık eğitim, nakliyat, iş güvenliği gibi 20'nin üzerinde eğitim kursu ile kurumda çalışan 10 bine yakın madenciyi eğitiyor. Yer altında çalışan maden işçileri ayrıca, daire başkanlığı bünyesinde kurulan TTK İlk Yardım Merkezi'nde düzenli olarak ilk yardım eğitimlerine tabi tutuluyor. Kurumda ilk kez iş başı yapan madenciler ise 21 gün süren eğitim görüyor. İşçilere bu eğitimlerde yer altı şartları, kömür üretimi, kömürün oluşumu, yer altında karşılaşacakları sorunlar, gazlar, gazın nasıl anlaşılacağı, göçük, grizu, yangın gibi kazalarda neler yapmaları gerektiği konularında bilgi veriliyor.
TTK İş Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Erol Şeref, madencilere bu eğitimlerin dışında meslek dallarına göre eğitimler de verildiğini söyledi. Şeref, bu eğitimlerin tatbikatlarının ise kuruma bağlı müessese müdürlüklerinde uygulamalı olarak madencilere yaptırıldığını kaydetti.
Şeref, maden işçisi Selahattin Şen'in, Soma'daki maden faciasında 40 arkadaşı ile birlikte konveyor oluklarına yatıp oradaki demirleri ısırarak hayatta kaldıklarını söylemesi ile ilgili ise şöyle konuştu:
"Bunu ben de basında okudum. Ben böyle teknik bir bilgiye sahip değilim. Madencilik literatüründe de rastlamadım, okumadım, bilmiyorum. Demire ağzını dayayarak oksijyen yüklemesi oluyor mu bilmiyorum. Belki bir yanlış ifade, yanlış değerlendirme olabilir. Yer altında hava borularımız vardır. Bu hava borularından istifade etmiş olabilirler. Yani hava borularında kaçak varsa temiz hava alarak veya boruları delerek oradan oksijen takviyesi yaparak hayatta kalmış olabilirler. Hava borusundan istifade etmiş olabilirler."
Son Dakika › Güncel › Madencinin Demiri Isırarak Hayatta Kalması: Madencilik Literatüründe Rastlamadım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?