Madende Trafo Patladı, İşçiler Mahsur Kaldı (11) - Son Dakika
Güncel

Madende Trafo Patladı, İşçiler Mahsur Kaldı (11)

Madende Trafo Patladı, İşçiler Mahsur Kaldı (11)

Ölü SAYISI ARTIYOR Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait madende bugün öğleden sonra trafo patlamasının ardından çıkan yangınla başlayan facianın boyutları giderek büyüyor.

13.05.2014 22:50

Ölü SAYISI ARTIYOR

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait madende bugün öğleden sonra trafo patlamasının ardından çıkan yangınla başlayan facianın boyutları giderek büyüyor. Patlama ve yangının olduğu maden ocağında kurtarma çalışmaları devam ederken zaman geçtikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Kurtarma çalışmalarına katılan bir görevli 20 kişinin cesetlerini çıkardıklarını söyledi.

Yakınlarından umutla haber bekleyen ve sinirleri gerilen işçi yakınlarından fenalaşanlar, bayılanlar oldu. Bunlara da sağlık görevlileri müdahale etti. Hastaneye gelen bazı ambulansların kapılarına açmadan buradan ayrıldığı dikkat çekerken, bunlarda ölen madencilerin cesetlerinin olduğu belirtildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uçakla Balıkesir'e geldi, oradan da karayoluyla Soma'ya geçti. Üzgün ve gergin olduğu yüz hatlarından belli olan Bakan Taner Yıldız gazetecilerin soruları üzerine, "Açıklamayı orada yapacağım" dedi.

AFAD: 17 ÖLÜ, 11 YARALI, 200 MAHSUR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'ndan Soma'daki maden kazası ile ilgili saat 21.30'da yapılan açıklamada, 17 işçinin yaşamını yitirdiği, kurtarılan 19 işçiden  yaralı olan 11'inin tedaviye alındığı, 200'ün üzerinde madencinin ocakta mahsur kaldığı belirtildi.

Kurtarma çalışmalarının 288 personel ile sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, ekiplerin 4 jeneratör, 1 aydınlatma seti kullanarak içeriye sürekli temiz hava verildiği kaydedildi.

AFAD iletişimde sıkıntı yaşanmaması için mobil baz istasyonları kurdurulduğunu belirtti. - Fenalaşanlar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madende Trafo Patladı, İşçiler Mahsur Kaldı (11) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement