"Mağusa Kale Lions Kulübü" Dayanışması - Son Dakika
Güncel

"Mağusa Kale Lions Kulübü" Dayanışması

"Mağusa Kale Lions Kulübü" Dayanışması

DAÜ'de önemli bilim adamları günümüzün hastalığı; alzheimer'ı anlatacak

14.04.2012 08:19

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu yaptığı açıklamada; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Alzheimer hastalarının sayısının artmakta olduğunu ve bu hastalığın karmaşık olması nedeniyle tedaviye yönelik çok sayıda özel profesyonel sağlık uzmanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Prof. Harutoğlu, Alzheimer Hastalığının (AH), 65 yaşın üzerindeki insanlarda demansın (bunama) en sık nedeni olarak tanımlandığını, beynin iletişim ağı ciddi anlamda bozulduğundan belleğin yanı sıra günlük yaşam aktivitesini sürdürme becerileri, fonksiyonel etkinlikleri, iletişim kurma, rasyonel düşünme, analiz-sentez yeteneği ve yargıya varma gibi değerlerin yavaş yavaş kaybolduğunu, hastalığın geç evrelerinde hastanın giyinme, kişisel hijyen, beslenme ve diğer günlük yaşam aktivitelerini bağımsız olarak yapamadığını ve hastanın sokağa tek başına çıkmasının, gittiği yerleri karıştırması nedeniyle tehlikeli hale geldiğini ve hastaların sürekli başkalarına bağımlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, insanların yaşam sürelerinin uzaması nedeniye gelecek yıllarda Alzheimer hastalığı ve bu hastalığın beraberinde getireceği çeşitli sorunların yoğun bir şekilde artacağının öngörüldüğünü vurguladı.

Prof. Harutoğlu, bu yaygın ve önemli hastalığa dikkat çekmek için, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Mağusa Kale Lions Kulübü'nün işbirliği yaparak, bu hastalığa yakalanan bireylere, yakınlarına ya da risk grubundaki kişilere gerekli desteği verebilmek, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ortak konferans düzenleyeceklerini ve 17 Nisan 2012 Salı günü, saat 14.30'da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda gerçekleşecek olan konferansta alanlarında uzman çok değerli bilim adamlarının sunum yapacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Engin Eker, Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, Prof. Dr. Mehmet Refik Mas'ın konuk konuşmacı olarak katılacağı "ALZEİMER" konferansına, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi adına Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ve Mağusa Kale Lions Kulübü adına 2011-2012 Dönem Başkanı Seray Gürün tüm Kıbrıs halkını katılmaları için davet ediyor.

Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ve Mağusa Kale Lions kulübü dönem Başkanı Seray Gürün yaptıkları açıklamada; önümüzdeki günlerde topluma hizmet için iki kurumun işbirliği ve dayanışmasının devam edeceğini ve yeni etkinliklerle sosyal sorumluk projesi kapsamında toplumsal görevlerini yerine getirmeyi sürdüreceklerini vurguladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mağusa Kale Lions Kulübü' Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement